Att vara medlem

SK Rockaden, en schackklubb för spelare på alla nivåer

På Rockaden kan du vara säker på att finna schackspelare med din egen spelstyrka, vare sig du är stormästare eller nybörjare. Vi har hundratals aktiva medlemmar, de flesta juniorer, och välkomnar alla nya spelare. 
Vi har spelare på alla nivåer, från små barn som just börjat spela schack och vuxna som tycker om schack utan att ta det på alltför mycket allvar, till stormästare såsom Erik Blomqvist och Lars Karlsson.
Oavsett hur bra – eller hur dåligt – du spelar schack kan du hitta motståndare på din egen nivå på Rockaden. 

Vi spelar och tränar på: 
Fredagar: Klubbmästerskap och träning på alla nivåer.
Onsdagar: Rockadens Öppna Onsdagskamp (öppen för spelare från alla klubbar) samt grupper med kortare partier. 
Måndagar och Torsdagar: Träningsgrupper. 

Mer än 1 000 spelare

Vår klubblokal ligger i Hägerstensåsen i sydvästra Stockholm. Vi har mer än 1000 medlemmar. De flesta medlemmarna är juniorer, men vi har även drygt 100 seniorer.

Juniorer och skolverksamhet

Vi har hundratals juniorspelare i klubben, och barn kan vara säkra på att hitta många motståndare på sin egen nivå.
För en lovande spelare är Rockaden en mycket bra klubb för att utveckla sitt schackspelande. När vi åker till nationella tävlingar, till exempel SM eller Skol-SM, hyr vi ofta en eller två bussar så att vi kan resa tillsammans och till lägre kostnad. Vi bor i regel tillsammans på ett vandrarhem eller en skola.

Rockaden har regelbundna schackaktiviteter på ett flertal skolor i södra Stockholm. Många barn börjar med att spela schack i skolan, och går vidare till att spela på klubben.

Tjejschack

Vi har flera satsningar på tjejer:

  • Träningsgrupper som bara innehåller tjejer.
  • Tjejlag i juniortävlingar.
  • När vi reser till stora turneringar har tjejerna eget rum med sin egen ungdomsledare.

Naturligtvis deltar tjejerna i alla vanliga tävlingar och aktiviteter. I svenskt schack utestängs inte tjejer och kvinnor från något arrangemang. Traditionellt är schack en “manlig” aktivitet, och det finns fortfarande en klar majoritet av manliga spelare. Detta håller dock på att förändras, speciellt bland juniorerna. 

Många nationaliteter

Schack är en av de mest mångkulturella aktiviteter man kan finna i Sverige. På Rockaden kan man träffa spelare från många olika länder. Naturligtvis är det en fördel om du kan tala svenska eller engelska, men det är inget krav för att kunna spela i Rockaden. Vi välkomnar spelare från alla kulturella bakgrunder.

Starka lag

SK Rockaden deltager med ett flertal lag på alla nivåer i Allsvenskan och lag-DM. Vi har vunnit dessa båda tävlingar, liksom Junior-lag-SM och Kadett-lag-SM, vid ett flertal tillfällen. Om du vill spela i ett schacklag och har en spelstyrka på minst ELO 1400 är chanserna stora att du kan vara med i något av våra lag.

Medlemsavgifter

Säsongen 2021/2022 är medlemsavgiften 
SEK 555 / termin för juniorer och studerande 20-25 år,
SEK 760 / år för pensionärer,  
SEK 1110 / år för seniorer. 
Betala till Plusgiro 55 32 55-1 eller till Swish 123 131 82 52. 
Ange medlemsnummer, eller namn&adress, vid din betalning.  

Drogfri miljö

Rockaden är en drogfri miljö.