27nov2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Det gick inte vägen…

Juniorallsvenskan hade som väntat en spännande avslutning, men tyvärr inte det slutresultat vi hade hoppats på. På söndagmorgonen kunde laget ta det lugnt (frirond) medan de andra lagen kämpade. Limhamn slog som väntat Växjö med 3-1 medan Manhem vann med samma siffror mot Kristallen. Inför sista ronden ledde Rockaden därmed med 6 matchpoäng medan Limhamn och Manhem hade 5. Manhem hade frirond i sista och kunde inte hota, så finalmatchen mellan Rockaden och Limhamn skulle avgöra allt. 2-2 skulle räcka för oss.

Rockaden till vänster under finalmatchen mot Limhamn. Närmast kameran är Martin, sedan Theodor, Egor och en dold David.

 

Tyvärr började inte matchen på ett bra sätt. Vi fick inte fördel i något parti, snarare tvärtom. Martin Lokander spelade ambitiöst mot Linus Johanssons nimzoindiska försvar, men hamnade efter i utvecklingen. Theodor Kenneskog hade också hamnat i en dålig ställning direkt efter spelöppningen mot Philip Lindgren. Egor Norlin förstärkte laget och verkade ha en bra ställning, men strax var han en bonde under för oklar kompensation. David Bit-Narva fick upp en spännande ställningen på sista bord men gjorde några felval och hamnat under press. Snart blev det klart att Martin och David var riktigt illa ute. Bägge förlorade och i det läget valde Egors motståndare att ta ut en dragupprepning i en mycket bättre ställning. Då spelade det mindre roll att Theodor hade vänt sin ställning. Typiskt nog missade han vinstdraget och fick inte mer än remi. Theodor blev ändå bästa poängplockare i laget med 3½/4. Limhamn vann därmed med 3-1 och försvarade titeln, Rockaden blev tvåa och Manhem trea. I kampen att undvika nerflyttning slog Växjö Kristallen med 3-1.

I Division 2 vann Rockaden 2 två matcher och spelade oavgjort i en tredje för att sluta på fjärde plats, 2 matchpoäng bakom Sollentuna och Limhamn som därmed flyttades upp. Tredje laget vann också 2 matcher och slutade på en sjätte plats. Bästa poängplockare där var Felix Tuomainen som tog 6/8 poäng i första och andra laget. Alla resultat kan ses på http://www.schack.se/skoltavlingar/junallsv2012/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Det gick inte vägen…"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar