14okt2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Joar och Axel mästare i Skol-SM

Ifjol var det Egor Norlin och Alec Lee som vann sina klasser i Skol-SM. Två mästare blev det i år också och en hel del andra pallplatser . Men låt oss börja i början.

I fredags åkte Leif Stenberg, ett stort antal barn och medföljande föräldrar buss till Norrtälje där Skol-SM skulle spelas i Rodenskolans sporthall. Spelet började kl. 18 i alla klasser. Vi hade 2 starka segerkandidater i Klass B (födda 96-97), fjolårets segrare Egor Norlin och Joar Ölund. Bägge började med 3½/4, då delade de ledningen med Tom Rydström från Växjö och Sven Johansson (Lund). I rond 5 slog Joar Egor och Tom Sven. Joar spelade remi mot Tom i nästa rond. Inför sista ronden delade de ledningen med 6/7 men Joar vann i sista medan Tom Rydström fick bara remi. Joar blev ensam vinnare med utmärkta 7/8. Egor slutade på femte plats med 5½ poäng.

Det blev en liknande kamp i Klass D (födda 99), där våra spelare David Bit-Narva och Axel Berglind kämpade i toppen. Joakim Mörling (Malmö) tog över ledningen när han slog David. Inför sista ronden ledde Joakim på 6/7, David och Axel var en halva efter. I en dramatisk avslutning slog Axel Joakim medan David förlorade mot Martin Jogstad. Det betydde att  Axel blev ensam vinnare på 6½ poäng, medan David slutade på fjärde plats med 5½ poäng.

I klass C (födda 98) hade vi till och med 3 spelare som kämpade om titeln- Felix Tuomainen, Leo Odell-Johansson och Gustav Halvarsson. Bäst började Leo som var ensam på full pott efter 4 ronder.  I rond 5 förlorade han mot Anton Darnell (också Stockholm) som då delade ledningen med Felix. Anton slog Felix i rond 6 för att ta en ensam ledning. Inför sista ronden ledde Anton en halva före Gustav som hade tagit sig upp till andra platsen med 6 raka vinster efter en inledande förlust. De spelade remi i sista ronden, det betydde att Gustav blev ensam tvåa på 6½ poäng. Leo och Felix hamnade på 5½, Leo tog bronsplatsen efter särskiljning, Felix blev fyra. Ingen vinnare, men att ta 3 av de 4 första platser måste räknas som väl godkänt.

En pallplats till blev det i Klass G (födda -02). Agaton Kopparberg tog fart efter en något seg början och avslutade med 5 raka vinster mot bland andra den slutliga vinnaren Sixten Rosager från Lund och den slutliga trean. Han slutade tvåa på 8½/11, en halva efter vinnaren. Starkt gjort! Vi måste också nämna Emil Berglind som slutade fyra i Klass E (födda -00) på samma poäng (6/8) som trean.

Några andra framskjutna placeringar kan vi också nämna. Leo Brodin kom sjua i Klass A, Ramir Rabaza blev tolva i Klass C, Martin Hede nia och Lina Cao-Zhang fjortonde i Klass F, Erik Edblom nia och Emma Ohlsson sextonde i Klass G, och August Nystrand trettonde i Klass H. Endast i yngsta klassen, Klass I, hade vi inga spelare med. Alla resultat kan du hitta på http://www.schack.se/skoltavlingar/skolsm2012/.

Grattis än en gång till Joar och Axel till sina segrar. Och grattis till alla andra barn som var med och kämpade. Leif och Jonas ska ha en eloge som vanligt för att ha arrangerat det mesta, och tack till de många föräldrar som var med och hjälpte till. Nästa år ska tävlingen gå i Stockholm med SK Rockaden som värd! Vi satsar på fler startande och flera pallplatser.  Tills dess…

 

 

Diskussion

3 kommentarer till "Joar och Axel mästare i Skol-SM"

Lämna en kommentar