24feb2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

4-4 mot Team Viking

Matchen mellan Rockaden och Team Viking är alltid en laddad stormatch. De 2 starkaste Stockholmslagen (Viking i och för sig hör hemma i Roslagen nu) möter varandra, nästan alltid med Elitserietiteln inom räckhåll för laget som vinner. I år var Viking hemmalaget och matchen spelalades i Resaurang Chaplin i Danderyd. Vi hade förstärkt laget med vår nya norska stjärnan Jon Ludvig Hammer och litauiske stormästare Viktorija Cmilyte medan Viking förlitade sig på sina svenska stjärnor Agrest, Berg o0ch Cramling.

Viktorija Cmilyte förstärkte Rockaden. Foto Calle Erlandsson

Viktorija Cmilyte förstärkte Rockaden. Foto Calle Erlandsson

Matchen var jämn från början och skulle fortsätta på det sättet. Jon Ludvig mötte Emanuel Berg på första bord och tog snabbt initiativet efter ett smart bondeoffer.  Bondeoffer var lite tema för matchen eftersom Lasse Karlssons motståndare, Rauan Sagit, och Erik Hedman på sista bordet offrade bönder för kompensation.

Lasse Karlssons parti var det första att avslutas där de tog remi i en dynamisk jämn ställning. Jon Ludvig imponerade med en övertygande seger mot Emanule Berg, medan Viktorija också genom att hålla en stabil remi med svart mot Agrest. Rockaden ledde därmed med 2-1, men matchen var fortfarande jämn, båda Erik Hedman och Robert Bator var något pressad. Båda Erik och Robert klarade remi efter bra försvarinsatser, men tyvärr förlorade Jonas Barkhagen mot Jonathan Westerberg i vad som såg ut som en klar remiställning efter en pjäsbortsättning. Thomas Engqvist tog också remi med Juan Bellon efter ett jämnt parti. Plötsligt stod det 3½-3½ med ett parti kvar.

Partiet var en komplicerad siciliansk batalj mellan 2 svenska stormästarna Erik Blomqvist och Pia Cramling. Erik ledde ett tag med en bonde och verkade nära vinst. Pia kämpade storartat och efter ett långt slutspel fick han ställa in alla vinstförsök och partiet och därmed matchen slutade oavgjort.

Mest nöjd med det här resultatet var säkert Lund som nu leder Elitserien med 2 matchpoäng före Rockaden och Viking på delad andra plats. Lund måste möta bägge Rockaden och Viking i slutspelet som börjar om 2 veckor. Mycket kan fortfarande hända…

Diskussion

Inga kommentarer till "4-4 mot Team Viking"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar