13jul2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Alexander Isaksson vann weekendtävlingen

Nu har de flesta tävlingar i SM igång och det är svårt att hålla reda på alla rockadare. Vi kan börja med de tävlingar som spelades klart igår. Där hittar vi en vinnare till (Philip Sandberg vann Schackfyranmästaren i lördags). Alexander Isaksson vann 2 partier igår och tog en klar seger i Grupp 7 med 4½/5. En lysande insats av en så ung spelare (Alexander är född 2003).

Alexander med sedvanlig keps. Foto Lars OA Hedlund

Alexander med sedvanlig keps. Foto Lars OA Hedlund

I grupp 5 ledde Michael Eriksson inför sista ronden men förlorade sista partiet. Han tog 3½ poäng och tog ändå andraplatsen. Knatteweekend spelades också klart och Simon Sandberg slutade på en väl godkänd femte plats med 8/11, endast en halva från pallen.

Simon funderar. Foto Lars OA Hedlund

Simon funderar. Foto Lars OA Hedlund

I SM-gruppen har Erik Blomqvist haft det tufft. Han spelade upp två vinstställningar mot Emanuel Berg och Nils Grandelius men misstag i slutspelen ledde till en tung förlust mot Emanuel och endast remi mot Nils. Förhoppningsvis kan han få bättre utdelning under resten av tävlingen.

I Junior-SM har David Bit-Narva tagit ledningen med 3 raka vinster. I rond 2 vann han ett svängigt parti mot Klemens Ng och i rond 3 tog han en knockoutseger mot Niclas Samuelsson, partiet var över på 20 drag. Däremot har Hampus Sörensen det tyngre med endast en halv poäng efter 3 ronder.

I Mästarelit spelade Michael Wiedenkeller och Joar Ölund en lugn remi i rond 2. Michael tog sin första seger i nästa rond mot Ellinor Frisk medan Joar spelade ännu en remi. Michael har 2/3 och Joar 1/3.

Kadett-, Minior- och Knatte-SM började alla idag med bra resultat för våra juniorer- 5 av 7 lyckades vinna. Klasstävlingar kom också igång med ett identiskt resultat- vinster för 5 av 7 rockadare.

Det verkar som SM kan bli en stor framgång för Rockaden. Läge att hålla koll på livesändningen och resultatrapporteringen på schack.se.

 

Diskussion

En kommentar till "Alexander Isaksson vann weekendtävlingen"

Lämna en kommentar