20mar2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Allsvenskan är nu slutspelad

I söndags (18 mars) spelades den sista ronden av Allsvenskan. Sex av Rockadens åtta lag spelade hemma (Rockaden 1 spelade klart Elitserien för en vecka sedan, medan sjunde laget fick inte spela) så att man hade en ovanlig chans att överblicka Sveriges största lagtävlingen från Division 1 där Rockaden 2 spelade till Stockholmsserien, där Rockaden 7 och 8 spelar. Rent formellt är inte Stockholmsserien en del av allsvenskan, men det känns onekligen så. Alla tabeller och matchfakta kan du hitta i Jonas inlägg under det här.

Rockaden 2 Andra laget spelar som sagt i Division 1 Norra, som känns som den tuffaste Division 1 serien. En förlust i rond 3 mot Team Vikings andra lag gjorde vinstchanserna små, och som väntat säkrade Team Viking 2 segern i sista ronden. Rockaden vann lätt mot en försvagad Hässelby med 6½-1½ och slutade trea. Lagledaren var Jonas Sandbom.

Rockaden 3 Tredje laget är vår enda lag i Division 2 (grupp 3) och har haft det tufft med bl. a. två förluster med 3½-4½. I sjätte ronden säkrades kontraktet med en storseger mot Bollmora, och Rockaden kunde ta sig upp till femte plats genom att slå Kristallens tredje lag med 4½-3½. Hans Einarsson blev hjälte genom att ta den avgörande seger efter ett långt slutspel. Billy Bast var lagledaren.

Rockaden 4 Fjärde laget är ett av 3 lag (4-6) som spelar i Division 3. Sista rond blev en gruppfinal mot Bollmora 2 och efter en spännande match slutade det oavgjort 4-4. Tyvärr räckte det inte, Bollmora 2 vann på bättre partipoäng och Rockaden slutade tvåa. Jimmy Bast var lagledaren.

Rockaden 5 Femte laget har haft det lite svårare under säsongen, men innan ronden var det redan klart att de skulle hänga kvar. I sista ronden förlorade de klart mot Sällskapets tredje lag med 2½-5½, Patrick Bergman var den enda vinnare. Laget slutade sexa, precis ovanför strecket. Lagledaren var Anders Hillbur.

Rockaden 6 Sjätte lag spelade i samma grupp som fjärde lag. Sjävklart har de haft det mycket svårare och sista platsen var klar redan innan sista ronden. Där gjorde de en bragdinsats genom att spela 4-4 mot en mycket starkare Solna 3. Det betyder nerflyttning till stockholmsserien om det inte blir en dispens. Niklas Ljunglöf var lagledaren.

Rockaden 7 Sjunde laget spelar i Division 5 i Stockholmsserien och kunde vinna serien utan kamp i sista ronden efter Hässelby 2 kunde inte få ihop ett lag. Det betyder uppflyttning till Division 4, om nu Stockholmsserien har samma upplägg nästa år. Hur som helst ska lagledaren Bele Ullmark gratuleras till vår enda seriesegern!

Rockaden 8 Åttonde laget är tjejlaget och spelar i lägsta divisionen, Division 6. Ofta har de fått spela med väldigt unga tjejer. I sista ronde kämpade de bra men förlorade till slut med 2-3 mot Solna 4, som vann hela serien. Laget slutade på en hedersam fjärde plats. Lagledaren var Erik Geijer.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Allsvenskan är nu slutspelad"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar