25mar2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Allt avgörs i sista matchen

En rond återstår av Elitserie- och Superettansammandarget i Västerås och spänningen är på topp. Första laget kämpar om mästerskapet och andra laget försöker hänga kvar och allt avgörs i morgondagens sista rond.

Igår tog första laget en säker seger mot Lund med 5-3. Erik Blomqvist vann ett spektakulärt parti med pjäsoffer och efterföljande kungsjakt mot Hans Tikkanen, medan Erik Hedman och Mikael Wiedenkeller tog också snabba segrar. Idag mötte vi Malmö AS som hade världsstjärnan Baadur Jobava på första bord. Han vann ett imponerande anfallsparti mot vår egen Jon Ludvig Hammar på första bord och efter det var Rockaden under press. På de två sista borden lyckades vi vinna genom Erik Hedman och Thomas Engqvist  men Robert Bator missade ett vinstdrag mot Inna Agrest och förlorade till slut. Matchen slutade 4-4 och Team Viking kunde komma upp på samma matchpoäng som oss efter att ha besegrat Lund med 5-3.

Rockaden och Team Viking möts i sista ronden och eftersom Viking har bättre partipoäng måste vi vinna matchen för att behålla vår titel som svenska mästare. På pappret är Team Viking favoriter, det blir spännande.

Andra laget har haft det svårt efter avhopp pga sjukdom och har förlorat med 2-6 mot Norrköping och 3½-4½ mot Örgryte. Nu krävs det förmodligen minst 3 partipoäng i sista matchen mot ett starkt Växjölag imorgon. Det kan bli tufft. Följ livesändningen och resultatrapporteringen på schack.se imorgon från kl. 10 imorgon.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Allt avgörs i sista matchen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar