22jan2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Alva tvåa i Flick-SM

Under helgen spelades Flick-SM i Torslanda utanför Göteborg. Endast 4 av de 92 deltagande kom från Rockaden, men alla fyra gjorde bra insatser utifrån sina förutsättningar.

Allra bäst gick det för Alva Sörensen i B-klassen (14-16 år). Hon tog en klar andra plats med 7/8, endast en halva efter vinnaren Kajsa Nilsson. Med tanke på att det här är hennes första år i klassen var det en mycket stark insats.

Alva Sörensen tog en silverplats på Flick-SM. Foto Lars OA Hedlund

I C-klassen (11-13 år) kom Teodora Holst på en sjunde plats med 5½/8, endast en halva från pallplats. Siri Lundberg slutade på 4½ poäng i samma klass. Enda deltagaren i D-klassen (10 år och yngre), Majken Hörman, kom på en mycket hedrande femte plats med 7/11.

Alla resultat kan studeras här.

Diskussion

2 kommentarer till "Alva tvåa i Flick-SM"

 • Jonas Sandbom skriver:

  Grattis alla tjejer till fina resultat!

 • Peter Sörensen Peter Sörensen skriver:

  Flick-SM är alltid lika kul, en helt fantastisk stämning! Först ett stort grattis till våra duktiga tjejer som gjorde strålande insatser!

  I lågstadiet stod Majken Hörman för en sådan där alldeles fantastisk avslutning med vinster i alla de fyra sista partierna. Det ledde till en mycket, mycket fin femte plats.Ett riktigt, riktigt stort Grattis Majken!!

  I mellanstadiet hade vi två duktiga spelare som går i fjärde klass är därmed var yngst i klassen. Siri Lundberg kom på 18:e plats. Men inte bara det, hon var 4:a i Sverige bland alla flickor födda 2006!! Teodora Holst gjorde det ännu bättre och slutade på en mycket fin 7:e plats i Mellanstadet, men var 2:a i Sverige bland alla flickor födda 2006!! Ett riktigt riktigt stort Grattis till Teodora och Siri!!

  I högstadiet representerades Rockaden av Alva Sörensen. Det blev en lång spännande kamp mellan Alva och hemmafavoriten Kajsa Nilsson från Nolereds SK. Båda vann sina partier mot övriga motståndare och det blev det inbördes mötet som slutligen fällde avgörandet. Där drog Kajsa det längsta strået. Alva bärgade en mycket hedrande silvermedalj till Rockaden och kvalificerade sig därmed till Flick-NM senare i år. Ett riktigt, riktigt stort Grattis till Alva!!

  Ett stort tack också till föräldrarna Ann-Sofie och Erik som följde med på resan och slutligen ett riktigt stort tack till Leif Stenberg som arrangerade en toppenresa för oss Rockadare samt för två Wasa-iter och en Stora Vika-re som följde med oss på resan. Utan dig Leif, hade det aldrig blivit en så trevlig välarrangerad resa!!!

  Peter Sörensen
  (Stolt) Ungdomsansvarig Rockaden

Lämna en kommentar