14mar2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Andralaget kvalar till Superettan

I söndags spelades klart Allsvenskans divisionerna 1-3. Nu återstår bara slutsammandraget för Elitserien och Superettan kommande helgen, det kommer att spelas här i Stockholm. Återstår gör också kvalet till Superettan bland Division 1-segrarna, och Rockaden är i högsta grad inblandad i det. Vårt andralag vann nämligen Division 1:Norra och möter nu Alingsås SS, som vann Västra Division, i en direkt avgörande match om en plats i Superettan.

I lördags åkte andralaget upp till Luleå för en direkt avgörande match om seriesegern mot hemmalaget. På pappret skulle det bli en jämn match men vi vann övertygande med 5½-2½ och det hela kändes klart. Det behövdes en vinst till mot Haparanda på söndag, men det var en klart lättare match och segern blev det till slut med hela 6-2. Det betydde att vi slutade som näst bästa segraren i Division 1 och lottades mot tredje bästa segraren, dvs Alingsås.

Bästa segraren hittade man i Division 1 Östra där Västerås 2 tog sju raka segrar, de kvalar nu mot Åstorp. Rockaden 3 gjorde en bra match mot dem i sjätte ronden, förlorade med 3-5 men var nära en skräll eftersom flera bra ställningar spelades bort under matchen. Tredjelaget avslutade med en 5-3 seger mot Horndal och slutade som klar tvåa i serien, ett lysande resultat för ett lag som hade som främsta målsättning att hänga kvar.

Fjärdelaget hade också en dubbelmatch under helgen i Division 2. De hade svårt att få ihop ett slagkraftigt lag, och förlorade bägge matcher med minsta möjliga marginal, 3½-4½. Möjligheterna att vinna bägge matcher fanns, men flera vinstställningar rann ut i sanden. Det betydde att fjärdelaget dalade från andra plats till en slutlig fjärde plats. Ändå ett bra resultat med tanke på motståndet.

Femtelaget avslutade med 4-4 mot Järfälla i Division 3 och slutade på femte plats i sin serie.

Rockaden hade fyra lag till som spelade i Stockholmsserien, divisionerna 4-6. Rockaden 6 slutade tvåa i Division 4 och Rockaden 7 kom sexa i samma serie. Rockaden 8 slutade trea i Division 5 och Rockaden 9 tog samma plats i Division 6.

Allt som allt en lyckad allsvensk säsong med en serieseger, två andra- och två tredjeplatser. Förstalaget ligger på tredje plats inför sammandraget och har väldigt små chanser till SM-titeln men satsar självklart på en pallplats också. Och icke att förglömma kvalmatchen mot Alingsås för andralaget som bara ska ta sig tillbaka till Superettan. Det blir en spännande helg…

Diskussion

Inga kommentarer till "Andralaget kvalar till Superettan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar