21mar2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Andra laget räddade sig kvar

Rockadens andra lag låg illa till inför sista ronden av Superettan. Vi låg på sista plats och behövde inte bara vinna sista matchen mot Växjö men var beroende av att andra resultat gick vår väg- att Solna inte tog poäng mot Örgryte och Västerås 2 inte vann mot Schack 08. Dessutom hade Växjö ett starkare lag än oss på pappret.

Matchen började katastrofalt för oss. En av våra spelare hade glömt att stänga av mobilen och förlorade partiet på det. Ingen bra start, men efter ett par taktiska remier vann Felix Tuomainen på sista bord och utjämnade. Sedan skrällde Zoran Todorovic genom att vinna på ett snyggt sätt mot Mattis Olofsson-Dolk. Nu ledde vi med 3-2.

Växjö kvitterade när Emil Lindahl slog David Bit-Narva. Nu hängde det på två partier- Vladan Nicolics parti såg väldigt jämnt ut medan Krum Berovski hade offrat en pjäs för tre bönder mot Tom Rydström. Ställningen var svårbedömd men Krum spelade ut sin motståndare i tidsnöd och stod överlägset när 40 drag hade gjorts. Vladan höll remi och Krum vann för att säkra en seger med 4½-3½. Vi hade gjort en kanonmatch men hur gick det för våra konkurrenter?

Från ett tidigt stadium stod det klart att Solna skulle förlora stort mot Örgryte trots att de var knappa favoriter, det blev till slut hela 1½-6½. Västerås 2 gjorde bättre ifrån sig men förlorade också till slut med 3½-4½. Rockaden tog sig förbi bägge lag och slutade åtta- precis det som behövdes för att hänga kvar. En stor insats!

 

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Andra laget räddade sig kvar"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar