19mar2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Andralaget till Superettan

Alingsås SS var på besök i Hägerstensåsens Medborgarhus i går för att möta vårt andralag. Matchen skulle bestämma vilket lag som skulle upp till superettan och vilket lag som skulle stanna i Division 1 minst ett år till.

Betydelsen av matchen till Rockaden kunde mätas av att Erik Hedman i elitlaget togs med i andralaget, medan junioren Leo Crevatin skickades åt andra hållet. Det betalade sig inte direkt när Erik förlorade mot Alingsås’ bästa spelare, IM Rickard Wisnes och vi låg plötsligt under med 0-1. Hampus Sörensen kvitterade snabbt men det lugnade bara lite. Visserligen stod vi bra i ett antal partier men många var oklara och matchen stod och vägde. Då lyckades Stefan Bryntze vinna ett vilt parti och det började kännas säkrare.

Efter det gick det mesta vår väg och i sista partiet lyckades Theodor Kenneskog pressa fram en vinst ur ett remiaktigt tornslutspel för att fastställa segersiffrorna till 6-2. En stor framgång för lagledaren Vladan Nikolic och hans lag som innehåller många unga spelare som nu är tillbaka i hetluften i Superettan.

Vladan Nikolic ledde andra laget på deras väg tillbaka till Superettan. Hårt jobb som lagledaren och en viktig insats över brädet också, med bland annat en vinst i matchen mot Alingsås. Foto Lars OA Hedlund

På Lidingö var det en direkt avgörande match om andra plats i Elitserien mellan Rockaden och Team Viking. Ingen hade väl väntat sig att reserven Leo Crevatin skulle visa vägen men han imponerade genom att slå den högre rankade Milton Pantzar med de svarta pjäserna. När Erik Blomqvist höll remi utan problem också med svart mot den notoriskt starka vitspelaren Evgenij Agrest då började det se riktigt bra ut.

Jon Ludvig Hammer betvingade Sergej Ivanov med snyggt kombinationsspel medan Jonas Barkhagen enkelt försvarade sig mot Emanuel Bergs pjäsoffer. Michael Wiedenkeller fick remi mot Jonathan Westerberg och plötsligt ledde vi med 4-1. Vi behövde bara en halva till för att säkra andra platsen men hade tre dåliga ställningar kvar. Arturs Neiksans och Thomas Engqvist förlorade men Robert Bator lyckades vända sin ställning och till och med stod lite bättre när han tvingade fram en dragupprepning. Vinst med 4½-3½ och en mycket tillfredsställande andra plats efter omöjliga Malmö AS.

Jag vill hylla våra mest lyckosamma spelare under säsongen med att nämna de bästa poängplockarna i varje lag (vissa har spelat i flera lag, men då listas dem i det lag de spelat mest för).

Rockaden 1- Jonas Barkhagen (6½/9), Jon Ludvig Hammer (5/7), Lars Karlsson (4½/6)

Rockaden 2- Leo Crevatin (6½/8), Nicolaj Zadruzny (6/8), Vladan Nikolic ( 6/8)

Rockaden 3- Janybek Dadabaev (5½/7), Dan Eriksson (5/7)

Rockaden 4- Gustav Halvarsson (5/6), Philip Sandberg (5/7), Bo Kyhle (4½/6)

Rockaden 5- Andreas Ohlsson (5/7), Jimmy Bast (4½/5)

Rockaden 6- John Kjellström (4½/7), Daniel Ivarsson (3/4)

Rockaden 7- Bele Ullmark (4/7)

Rockaden 8- Simon Sandberg (5/6), Mohammed Ali Jeferli (4/6)

Rockaden 9- Viktor Wikman (4/5), Teodora Holst (4/5)

Diskussion

Inga kommentarer till "Andralaget till Superettan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar