31okt2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Blomqvist är Nordisk Mästare

I juli blev Erik Blomqvist individuell svensk mästare för första gången. Idag kunde han lägga till ännu en titel, nordisk mästare. Han vann det nordiska mästerskapet som spelades i Sastamala, Finland.

Ännu en rockadare deltog i mästerskapet, ratingfavoriten Jon Ludvig Hammer från Norge. Erik och Jon Ludvig möttes redan i första ronden i ett nyckelparti och efter en hård och jämn kamp pressade Jon Ludvig för hårt i slutspelet och förlorade.

Trots en förlust i tredje ronden kunde Erik ta kontroll av tävlingen med 4 raka vinster i rond 4-7. Inför sista ronden ledde han med en poäng före Hammer och den 17-åriga dansken Martin Percivaldi som hade överraskat stort. Erik hade vit mot Percivaldi i sista ronden medan Hammer hade svart mot den andra svenska representanten, Axel Smith. Erik avvecklade till ett slutspel som bara han kunde vinna, men det slutade till sist med remi. Axel lyckades vinna  mot Jon Ludvig och de delade därmed tredje platsen.

Jon Ludvig Hammer- Erik Blomqvist i rond 1. Foto NM-hemsidan

Jon Ludvig Hammer- Erik Blomqvist i rond 1. Foto NM-hemsidan

 

Erik vann således med en hel poängs försprång före Percivaldi på 7/9, ett suveränt resultat. Han verkar ha tagit sitt spel till en ny nivå det här året. Hur mycket bättre kan han bli?

Diskussion

En kommentar till "Blomqvist är Nordisk Mästare"

Lämna en kommentar