12aug2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Blomqvist leder Manhems GM-tävling

För några dagar sedan hade vi glädjen att rapportera om Lasse Karlssons suveräna seger i Cellavision Chess Cup. En ny stor insats av en rockadare kan vara på gång, Erik Blomqvist har en klar ledning i Manhems GM-tävling.

Tävlingen började dramatiskt när Erik fick spela mot klubbkompisen Michael Wiedenkeller i första ronden. Erik jagade Michaels kung intensivt men förlorade på tid i en vinstställning. En olycklig start men efter en remi mot Tiger Hillarp Persson i rond 2 har Erik tagit ledningen genom att rada upp fem raka segrar mot Jonathan Westerberg, Johan Hultin, Linus Johansson, Patrick Zelbel och Jens Ove Fries-Nielsen. Han leder på 5½/7, en poäng före Westerberg.

För Michael Wiedenkeller har det inte gått lika bra. Han tog visserligen sin andra seger mot Hultin i senaste ronden för att ta upp sig till femtio procent (3½ poäng). Alla resultat finns här.

I IM-tävlingen gick det trögt för Joar Ölund i början men han tog sin första vinst i rond 7 och ligger nu på 3 poäng. Philip Lindgren leder med 5½ poäng och har bra chanser till en IM-norm. Resultat hittas här.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Blomqvist leder Manhems GM-tävling"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar