16jul2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Blomqvist på gång i SM

Erik Blomqvist har inkasserat två raka vinster i SM-gruppen och ligger nu på delad andra plats. I rond 4 vann han efter att Daniel Semcesen satte bort sig i en oklar ställning. Idag satte han stor press på Pontus Carlsson och vann damen. Erik missade dock en klar vinst precis innan tidskontrollen och det såg ut att vara långt kvar till vinst i det uppkomna slutspelet. Men det gick oväntat snabbt efter ett par misstag av Pontus.

Nu har Erik 3½ poäng, lika med Emanuel Berg och en poäng bakom Nils Grandelius (som Erik mycket väl kunde ha slagit!), Chansen till en topplacering är stor men kan han komma ikapp Nils? Fyra ronder återstår.

I Junior-SM har David Bit-Narva tappat ledningen efter en förlust i rond 4 och en remi mot klubbkompisen Hampus Sörensen idag. Joakim Nilsson leder på 4½ poäng, David har 3½ poäng och Hampus 2.

Efter en vinst i rond 4 och en remi idag mot ledaren Tom Rydström ligger Michael Wiedenkeller på delad andra plats i Mästarelit, en halva bakom Rydström. Joar Ölund tog sin första vinst idag och har tagit sig upp till 50 procent.

I Minior-SM går det väldigt bra för de våra. Philp Sandberg ligger delad etta och Alexander Isaksson delad trea med 3½/4 respektive 3/4. I Knatte-SM har Adrian Trost 3½/5, endast en hlva bakom fyra spelare som delar ledningen.

I klasstävlingar går det också väldigt bra för oss. Vad sägs om två spelare i ensam ledning (Michael Backman och Michael Eriksson, bägge med 3/3), en spelare i delad ledning (Oleg Tropov, 2½/3) och två spelare på andra plats (Patrik Eriksson och Niklas Ljunglöf, bägge med 2½/3).

Det ser onekligen lovande ut. Följ livesändningen och resultatrapporteringen på schack.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Blomqvist på gång i SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar