20jul2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Blomqvist slutade trea i SM

SM- slutade i stor dramatik. Nils Grandelius har dominerat tävlingen men lyckades inte avgöra. I sista ronden kunde Emanuel Berg gå ikapp om han slog Nils med vit. Emanuel öppnade med kungsgambiten (!) och fick långvarig press. Till slut förlorade Nils i ett tornslutspel. I särspelspartierna revanscherade Nils sig genom att vinna ett mycket långt första parti och han tog remi i en vinstställning för att säkra titeln.

Erik Blomqvist avslutade med säkra remier mot Axel Smith och Tiger Hillarp Persson och slutade därmed trea på 5½ poäng. Han hade vinstställningar mot båda Emanuel och Nils, tävlingen kunde ha slutat på ett helt annat sätt.

Erik Blomkvist under sitt parti mot Axel Smith. Foto Lars OA Hedlund

Erik Blomkvist under sitt parti mot Axel Smith. Foto Lars OA Hedlund

I Mästareliten tappade Michael Wiedenkeller chansen att ta den eftertraktade platsen till SM-gruppen när han förlorade i rond 8. Han vann ett fint parti mot Ari Ziegler i sista ronden för att dela andra platsen medan Joar Ölund avslutade med att vinna mot den redan klara vinnaren Tom Rydström för att ta sig upp till 50 procent och en delad fjärde plats.

I Junior-SM delade David Bit-Narva och Hampus Sörensen fjärde och femte plats på 4½ poäng. Det var en stor besvikelse för David efter sin raketstart med tre raka segrar men å andra sidan en stor framgång för Hampus.

I Minior-SM hade framförallt Philip Sandberg bra chanser men en förlust i sista ronden gjorde att han föll från andra till fjärde platsen. Philip kommer säkert att få flera chanser. Alexander Isaksson tog en halv poäng mindre än Philip och slutade sjua. Alva Sörensen slutade också på plus med 5/9.

Andra juniorer som deltog i SM-klasser- Emil Berglind 4/9 i Kadett-SM, Simon Sandberg 7/12, Adrian Trost 6/12 och Alexander Vu 5/12 i Minior-SM.

I klass 1 tog Michael Backman en imponerande seger i sin grupp genom att ta 6/7. Michael Eriksson kom tvåa i klass 2 med 4/7 och Patrik Eriksson trea i samma klass med 4½/7.

En koncentrerad Michael Backman. Foto Lars OA Hedlund

En koncentrerad Michael Backman. Foto Lars OA Hedlund

Våra kära läsare får ha överseende med att jag också nämner att jag själv tog en andra plats i Weekendtävlingens högsta grupp. Jag hade lite flyt med lottningen och spelet, men gjorde ändå mitt bästa tävlingsresultat på många år.

Även om vi inte tog några av de tyngsta titlarna var det ändå en godkänd insats av klubben. Jag har räknat till tre förstaplatser, fyra andraplatser och två trdejeplatser i alla tävlingar.

Som alltid måste vi tacka alla ledare och föräldrar som drog det tunga lasset i vårt SM-läger- Jonas Sandbom, Thomas Ehrnström, Leif Stenberg, Ronny Lindkvist och Michael Sandberg bland andra. Det uppskattas!

Diskussion

Inga kommentarer till "Blomqvist slutade trea i SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar