03nov2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Blomqvist vann All Saints

Erik Blomqvist försvarade sin titel i Stockholm All Saints på ett imponerande sätt. Efter 4 ronder hade han full pott efter segrar mot Bellon och Åkesson (se tidigare inlägg) och han fortsatte i samma stil med att köra över Jörgen Eriksson i rond 5. Det var över på 25 drag. I rond 6 gjorde han sitt första större misstag i partiet mot Lennart Evertsson. Han hade spelat upp en mycket bättre ställning när ett mindre försiktigt drag tillät sin motståndare att utjämna. Partiet slutade med remi.

Inför sista ronden ledde Erik endast med en halv poäng före Juan Bellon och hade dessutom en starkare motståndare på pappret i Jonathan Westerberg i sista ronden. Då visade Erik sin styrka genom att spela ut Jonathan taktiskt och strategiskt. När Jonathan förlorade på tid i 33:e draget var det redan helt kört. Därmed var Erik klar segrare med 6½/7, Bellon vann också för att säkra andra platsen. Med en prestationsrating av 2665 var det en synnerligen stark insats av Erik.

Martin Lokander och Thomas Axelsson delade 11-18:e plats med 4 poäng var. Martin gjorde en bra insats med tanke på han var tvungen att stå över en rond, medan Thomas vann andra priset i sin ratinggrupp. Bland de andra rockadarna kan man framhålla juniorerna Alexander Isaksson och Oscar Tansbo som presterade klart över sin rating trots att de bara tog 2 poäng var. Alla resultat hittar du på http://www.chess-results.com/tnr115011.aspx?lan=6&art=1&rd=7&fed=SWE&turdet=YES&wi=821.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Blomqvist vann All Saints"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar