28sep2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Blomqvist vann Västerås Open

Som nybliven svensk mästare var Erik Blomqvist en av favoriterna i Västerås Open, rankad trea efter Emanuel Berg och norrmannen Aryan Tari. Men med 13 GM på plats var konkurrensen stenhård. Erik började på bästa möjliga sätt med 5 raka vinster, den sista mot norske IM Lars Oskar Hauge, en vinst som skulle visa sig väldigt viktigt. I det läget delade han ledningen med Tiger Hillarp Persson och de spelade remi i nästa rond. I rond 7 vann Erik ett långt damslutspel mot Jonathan Westerberg och tog den ensamma ledningen på 6½/7.

I sista spelade han en stabil remi mot Aryan Tari och då kunde en annan norrman, den tidigare nämnda Hauge, gå ikapp. Det visade sig att bägge spelare landade på exakt lika många poäng egfter särskiljningen och då avgjorde femte rondens möte till Eriks fördel.

Erik la ännu en turneringsvinst till sin samling. Foto Lars OA Hedlund

Erik la ännu en turneringsvinst till sin samling. Foto Lars OA Hedlund

Näst bäst bland rockadare var Theodor Kenneskog som slutade på 6 poäng. Felix Tuomainen blev bästa junior med 5½ poäng och Hampus Sörensen och Edvin Trost gjorde också fina insatser genom att ta 4½ poäng. Axel Berglind, Leo Crevatin, David Bit-Narva och Patrik Eriksson hamnade alla på 50%. I Lilla Västerås Open tog Jouni Tuomainen en fin tredje plats med 6/8.

Alla resultat finns här.

Diskussion

En kommentar till "Blomqvist vann Västerås Open"

  • Patrik skriver:

    Stort Grattis till våra duktiga kadetter/minor som också vann 3st ratingpriser:
    Hampus med en RP på 2185!, Edvin med en RP på 2050 och Alexander med en RP1868.

    Grymt bra jobbat!!!

    Med vänlig hälsning Patrik

Lämna en kommentar