05feb2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Bra allsvensk omgång

I skuggan av våra tre elitseriematcher (se tidigare inlägg) spelades det en full allsvensk omgång i söndags. Sju av våra åtta lag var i aktion, fem av dem på hemmaplan, med bra resultat.

Andra laget spelade en bortamatch mot Farstas andralag. Efter besvikelsen från förlusten mot Wasa i rond 4, var en vinst nödvändig för att hänga kvar i toppstriden. Laget drabbades av ett sent återbud och var betydligt svagare än vanligt, å andra sidan var Farsta andralag ännu svagare på pappret. Matchen var jämn ett tag,  sedan droppade vinsterna in och slutresultatet blev hela 6½-1½. Nu ligger andra laget på tredje plats i Division 1 Östra, 2 matchpoäng efter ledaren Wasa.

Tredje laget hade frirond (endast 7 lag spelar i deras grupp). Ändå var det en bra rond för oss, eftersom ingen av de andra topplagen lyckades vinna. Tredje laget ligger tvåa, med en match mindre spelad än ledaren.

Fjärde laget drabbades till ännu högre grad än andra laget av återbud. Det gjorde vad som skulle ha varit i vanligt fall en svår match mot Täbys första lag till nästan en omöjlig uppgift. Våra unga (till största del) killar gjorde en mycket bra insats. och förlusten stannade vid 3-5. Axel Berglind och Jouni Tuomainen vann mot mycket högre rankade motståndare. Laget ligger sexa i serien.

Femte laget tog en säker seger på hemmaplan mot SS Gambits andralag. 6-2 var ett väntat resultat med tanke på styrkeförhållandet mellan lagen, och nu ligger femte laget tvåa i sin serie. De är två matchpoäng efter Schack 78 Uppsala som de möter i sista ronden. Det kan bli en raffinerad avslutning.

Sjätte och sjunde lagen spelar i fjärde division i Stockholmsserien. Sjätte laget gjorde sin bästa match för säsongen när de slog Wasas tredje lag med hela 4½-½, trots att de var lägre rankad på varje bord. Sjunde laget var på pappret jämnstark med deras motståndare, Täbys andra lag, och så blev matchen också- 2½-2½ till slut. Sjunde laget ligger tvåa (på uppflyttningsplats) och sjätte laget trea. Båda lag möter ledarlaget Passanten 2 i de 2 sista ronderna, så det blir spännande här också.

Åttonde laget (tjejlaget) åkte till Sollentuna och tog sin första vinst för säsongen, 3-2 mot ett mycket ungt Sollentuna 4. De ligger nu fyra i serien med 1 rond kvar.

I sammandrag en bra helg för oss med 4 matchvinster, 1 oavgjord match och endast en förlust. Räknar vi in första lagets 3 matchvinster, då måste vi kalla det en strålande helg för Rockaden. Alla matchprotokoll kan du hitta på http://www.schack.se/Allsv/.

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Bra allsvensk omgång"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar