07jul2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Bra början för Rockaden

SM började ett par minuter efter utsatt tid (ett tecken på bra organisation) i Conventum Arena i mitten av Örebro. Första ronden gick ganska bra för våra spelare, särskilt i de högsta grupperna. Michael Wiedenkeller hade vit mot Stellan Brynell och fick inte ut det han ville i spelöppningen. Partiet slutade med remi efter en tidig dragupprepning. I mästarelit hade Theodor Kenneskog svart mot en av de högst rankade Rauan Sagit. Han fick försvara sig länge i ett slutspel men klarade remi utan större problem.

I Junior-SM har vi de två högst rankade spelare och bägge började med seger. Martin Lokander fick en tidig fördel mot Mattis Olofsson-Dolk och avgjorde partiet med ett snyggt pjäsoffer som ledde till vinst. Joar Ölund hade svart mot Jessica Bengtsson och offrade pjäs för två bönder och kontroll i centrumet. Partiet såg länge oklart ut men ett par misstag av Jessica precis innan tidskontrollen ledde till vinst för Joar.

Vi har många starka spelare med i Kadett-SM som kan vara med och kämpa om slutsegern. Bland dem vann Axel Berglind och Felix Tuomainen på ett övertygande sätt. Gustav Halvarsson vann också efter ett omväxlande parti. Å andra sidan hamnade Leo Odell Johansson och Sam Yazdankhah i svårigheter mot lägra rankade spelare och förlorade.

I minior-SM var det idel segrar för de högre rankade spelare. Bland dem fanns våra juniorer Oscar Tansbo, Martin Hede och Lina Cao-Zhang. Vår ende representant i Knatte-SM Philipn Sandberg vann också.

I mästarklassen vann både Stefan Bryntze och David Bit-Narva, den senare i ett rockadenderby mot Egor Norlin. Det gick sämre för våra spelare i klasserna 1-4, endast Johan Arrenius i klass 3 lyckades vinna i första rond. Fredrik Jacobsen vann sitt första parti i veteranklassen.

Partier kommenteras live på http://live.schack.se/sm2013/r2/ och alla resultat hittas som vanligt på http://www.chess-results.com/Default.aspx?lan=6.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Bra början för Rockaden"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar