25okt2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Bra start i Allsvenskan

Förra helgen var det äntligen dags för allsvenskan och stockholmsserien. Rockadens två högsta lag spelar i Elitserien respektive Superettan som börjar med ett sammandrag sent i november men alla andra lag (3-8) var igång.

Det smygstartade i lördags med Rockaden 3 mot Visby, en match från rond 2 som spelades i förväg. Efter fyra timmar stod det 2½-2½, men Lennart Örnmarker, Rickard Wiberg och Alexander Bielik körde hem var sitt slutspel för att sluföra vinsten med 5½-2½.

På söndag mötte tredje och fjärde laget varandra eftersom bägge har hamnat i samma serie. Tredje laget var klara favoriter men matchen var länge jämn innan tredje laget kunde vinna med 5-3. Noterbart är att det blev ett familjemöte på sista bord, där Jimmy Bast slog sin pappa Billy.

Rockadens femte lag mötte Kungstornet 3 på hemmaplan och tog segern med 5-3. Vårt sista allsvenskt lag, Rockaden 6, spelade 4-4 mot Sällskapet 4. Det var en mindre bragd eftersom Rockadens lag hade 200 mindre i genomsnittsrating än motståndarna. Hampus Sörensen, Martin Söderberg och Andreas Ohlsson vann alla mot mycket högre rankade spelare.

Rockaden 7 spelar i Division 5 i Stockholmsserien. De vann med 3½-1½ mot Kungstornet 4. Rockaden 8 (tjejlaget) förlorade med samma siffror mot Wasa 4 i division 6.

Allt som allt fyra segrar, en oavgjord match och två förluster på sju matcher. Ett ganska bra facit. Nu dröjer det två veckor till nästa omgång.

Diskussion

Inga kommentarer till "Bra start i Allsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar