16aug2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Bra start i Kadettallsvenskan

Kadettallsvenskan började idag i Uppsala med Uppsala Skolschacksällskap som värd. Tyvärr drog Växjö SK (de vann södra kvalet) sig ur tävlingen strax innan start, de ersattes av ett andra lag från Uppsala. I Växjös frånvaro är Limhamn på pappret det största hotet mot ett försvar av titeln vi vann ifjol. Efter en enkel vinst mot Uppsalas första lag med 5½-½ i första rond var det dags för Limhamn redan i rond 2.

Det blev en tuff match. Rockaden tog ledninen med 3-1 efter remier för Egor Norlin och Axel Berglind och vinster för David Bit-Narva och Felix Tuomainen. Limhamn kom närmare när Karl Ekberg slog Sam Yazdankhah på sista bord. Det blev Andreas Voutsadakis som tog den nödvändiga halvan mot Limhamns högst rankade spelare Joakim Mörling för att säkra matchvinsten med 3½-2½.

Manhem har också vunnit sina 2 första matcher och har 1½ partipoäng mer än oss och leder tävlingen, Rockaden ligger tvåa. Manhem och Rockaden möts i rond 4 på lördag eftermiddag, allt kan avgöras då. Resultaten kan följas på http://www.schack.se/?cat=29.

Diskussion

En kommentar till "Bra start i Kadettallsvenskan"

Lämna en kommentar