07jul2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Dags för SM!

Idag börjar Schack-SM i Eriksdalshallen i Stockholm med Sverigemästarklassen och första Weekendtävling. Imorgon är det dags för start i Junior-SM, Mästarelit, Veteran-SM och Mästarklassen och de flesta andra klasser kommer igång på måndag.

Endast spelare saknas… Eriksdalshallen fotad av Lars OA Hedlund.

Det blir en spännande tävling där vi hoppas att många rockadare kommer att spela huvudrollen i kampen om  SM-titlar och klassvinster. I SM-gruppen kommer Erik Blomqvist försöka försvara sin titel, favoriten blir Nils Grandelius som ligger närmast 100 poäng före närmaste konkurrent. I en mycket jämn mästarelitgrupp är Ralf Åkesson högst rankad medan Thomas Engqvist representerar Rockaden.

Kanske den mest intressanta tävlingen för Rockadens del är Junior-SM, där fyra av tio startande kommer från klubben. Tom Rydström är högst rankad men gruppen är så jämn att alla har chansen, inklusive självklart våra juniorer Felix Tuomainen, Axel Berglind, David Bit-Narva och Hampus Sörensen.

Andra juniorer som har bra chanser att kämpa om titlar är Leo Crevatin och Edvin Trost i Kadett-SM, Philip Sandberg i Minior-SM och Herman Enholm i Knatte-SM.

Det finns ett fyrtio-tal rockadare bland de mer än 900 anmälda från hela Sverige. Det går fortfarande bra att anmäla sig, man släpps in i mån av plats.

Jag kommer att rapportera om hur det går för alla rockadare så ofta jag hinner (jag spelar själv i klass 1), man kan också följa livesändningen och resultatrapporteringen på schack.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Dags för SM!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar