05jul2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Dags för SM!

SM börjar imorgon i Örebro. Efter Sveriges Schackförbunds kongress på morgonen (en kongress som kommer säkert att vara intressant eftersom ordförande Anil Surender och vice ordförande Peter Halvarsson nyligen har avgått) sätter rond 1 igång kl. 16 på Conventum Arena.

I SM-gruppen har Rockaden en spelare med, IM Michael Wiedenkeller. Han är rankad åtta av tio spelare men har bra skrällchanser eftersom startfältet är så jämnt. I Mästareliten har vi Theodor Kenneskog. Han är också bland de lägre rankade men med tanke på hans goda form (se tidigare inlägg!) kan han säkert utmana de bästa.

I Junior SM har vi de 2 högst rankade spelare, Martin Lokander och Joar Ölund. De kommer att utmanas av bland andra Carl Cederstam-Barsk och Tom Rydström men chansen att få en ny Juniormästare måste anses som god. Kadett-SM ser väldigt öppet ut där Axel Berglind (rankad som fyra) och Felix Tuomainen (rankad som femma) äe dem vi knyter våra största förhoppningar till. I Minior-SM har vi ingen direkt segerkandidat men väl lovande spelare som Oscar Tansbo, Martin Hede och Lina Cao-Zhang som kan skrälla. Nytt för i år är tävlingen Knatte-SM som är svårförutsägbar, där har vi Philip Sandberg som enda representant.

I mästarklassen har vi Stefan Bryntze och Egor Norlin som kan utmana de bästa. I de olika klasstävlingar har vi många spelare, särskilt i klass 3. En intressant start gör den ukrainska junioren och nya klubbmedlemmen Oleg Tropov i klass 1. Han är född 2002 men har redan över 2000 i Elo.

Jag kommer att bara vara på plats under rond 1 men gör mitt bästa att hålla er informerad om rockadarnas äventyr. Information kan hittas på tävlingens hemsida http://www.sm2013.schack.se/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Dags för SM!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar