13okt2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

David mästare i Skol-SM

Skol-SM avslutades idag på Riksbyskolan i Bromma med 4 pallplatser för våra spelare varav en mästare i Grupp C- David Bit-Narva. David hade först inte alls tänkt spela Skol-SM eftersom han var nyss hemkommen från Ungdoms-EM i Budva, Montenegro. David ställde upp trots allt i sista stunden. Det började tveksamt med en remi i första ronden mot en mycket lägre rankad motståndare. Sedan följde sex vinster i rad! Nyckelvinsten kom i rond 5 mot en dittills hundraprocentig Axel Berglind. Inför sista ronden var det klart att antingen David eller Axel skulle vinna. När Axel gick fel tidigt i sitt parti hade David råd med en remi för att säkra titeln. Han slutade på imponerande 7/8, medan Axels 6 poäng räckte ändå till en odelad silverplats. Ett stort grattis till bägge killar! Linn Andreasson slutade trettonde på 4½ poäng i samma klass.

David funderar. Foto Lars Hedlund

David funderar. Foto Lars Hedlund

I Grupp A var Linus Johansson suverän och tog 8 raka segrar. Martin Lokander kämpade upp sig till en ensam silverplats genom att slå Harld Berggren Torell i sista ronden. Efter att förlorat till Linus i första ronden visade upp Martin en imponerande stabilitet och slutade på 6/8. Joar Ölund gjorde en godkänd insats genom att sluta åtta med 4½ poäng.

I Grupp B mötte Egor Norlin i sista ronden Patrik Liedbek som var en av ledarna. Egor lyckades vinna och tog sig upp till en tredje plats med 6/8, en halva bakom vinnaren Piotr Terochin. Gruppen innehöll många bra Rockadeninsatser- eller vad sägs om femman Ramir Rabaza, sexan Martin Söderberg, sjuan Gustav Halvarsoon och åttan Felix Tuomainen!

I Grupp D som vanns klart av Alfons Emmoth gjorde Emil Berglind (elva) och Oskar Strömberg (tolva) bra insatser genom att ta 5 poäng var.

I Grupp E  fanns det också en klar vinnare i Klemns Ng. Lina Cao-Zhang spelade många remier i början men spurtade starkt med 3 raka vinster för att sluta på 6/8 och femte plats. I samma grupp tog Oscar Tansbo 5 poäng.

Grupp F dominerades av Santiago Grueso Cordoba som tog 11 raka segrar. I sista ronden fick vår egen Emma Ohlsson, som hade spelat väldigt bra, chansen mot honom och hade faktiskt en vinstställning innan hon gick fel. Hon ramlade ner till en tionde plats med 6½/11, ändå en mycket bra insats. I samma grupp tog Agaton Kopparberg 6 poäng.

I Grupp G gjorde Alexander Isaksson en stark avslutning med vinster i ronderna 8-10 och en remi mot vinnaren Gabriel Nguyen i sista ronden. Han slutade med 8 poäng som räckte att dela tredje platsen med två andra. Tyvärr blev han femma efter särskiljning.

I Grupp H som vanns av Emil Reimegård var Philip Sandberg och Chantelle Shabo med i toppstriden länge och slutade bägge på 7½/11 som räckte till sjunde respektive åttonde plats. Också bra med var Gabriel Erneving med 6½ poäng.

Grupp I var yngsta gruppen och vanns av Ludwig Sandhu. Adrian Trost var länge med i toppstriden men förlorade sina 2 sista matcher och slutade på sextonde plats och 6½/11. Ändå en bra insats. David Carlsson tog 6 poäng i samma klass.

Allt som allt tog Rockaden 4 pallplatser och totalt 14 placeringar bland topp tio. En väl godkänd insats. Båda David Bit-Narva och Martin Lokander kommer att få åka till Skol-NM i Danmark nästa februari.

Ett stort tack måste gå ut till alla människor som hjälpte till at ro det här jätteevemanget i land. Thomas Ehrnström var projektledaren och tillsammans med tävlingsledaren Jonas Sandbom drog en stor del av lasset. Det skulle inte ha gått utan skolan som upplät sina lokaler till tävlingen. Huvuddomaren Tapio Tikkanen och lottningsansvarig Rasmus Myklebust kom utifrån och bidrog i hög grad till en smidig tävling. Alla i styrelsen ställde upp och hjälpte till med grovjobbet. Bland alla föräldrar och medlemmar som var med och slet under helgen måste Catrin Halvarsson, Staffan Olsén, Henrik Fröjd och Marina Norlin särskilt nämnas. Tyvärr kan jag inte nämna alla som hjälpte till men ni vet vilka ni är och det uppskattas stort.

Alla resultat från Skol-SM hittas på http://www.schack.se/?cat=27.

 

Diskussion

En kommentar till "David mästare i Skol-SM"

Lämna en kommentar