22jul2011
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Egor och Leo imponerade på SM!

Första veckan av SM är slut och med den de flesta tävlingar. Rockaden fortsatte sin svit med pallplatser på Kadett- och Minior-SM. I kadettklassen var Egor Norlin lysande, han tog 8/9. Tyvärr räckte det bara till silverplatsen, eftersom Mattis Olofsson-Dolk tog en halva mer. Nikita Smirnov kom sjua med 5½/9, Axel Berglind tia med 5/9.

I Minior-SM hamnade Leo Odell Johansson på 7/9 efter en avslutande remi, det räckte till tredje plats. Ett fantastisk resultat när man betänker att Leo var rankad som fjortonde spelare från början!  Erik Rosqvist och Gustav Halvarsson hamnade på 14:e respektive 16:e plats med 5½/9.

Våra största framgångar i andra tävligar kom i klass 3, där vi hade 3 gruppvinnare-  Jimmy Bast (6½/7!), Michael Eriksson (5½/7) och Patrik Bergman (5/7). Där hade vi också 2 treor- Viktor Carlson (4½/7) och Johan Arrenius (4/7). I klass 2 kom Billy Bast (Jimmys pappa) tvåa med 5/7, medan Fredrik Ljungdahl kom trea i klass 4 med 4/7.

Flera chanser till toppplaceringar återstår. I Junior-SM ligger Jonatan Berggren ensam tvåa med 4½/7 medan Markus Örndahl delar tredje plasen på 4/7. Där blir det svårt att komma ikapp ledaren Erik Vaarala som har 6/7. I Mästareliten delar Erik Blomqvist och Michael Wiedenkeller ledningen med Luleås Robert Åström på 4½/7, Erik Hedman ligger bara en halva efter. I bägge tävlingar återstår 2 partier. Många rockadare har börjat i Weekend-tävlingen, där det bara har spelats en rond än så länge. Jag är övertygad att flera framgångar väntar där…

Det har varit en intensiv tid av schackspelande, men tid har funnits till annat också. Förutom den traditionella fotbollsmatchen som har behandlats i förra inlägget har det gåtts en tipspromenad, spelats boule och den djävulska minnesleken ’Soffan’ . Be mig inte förklara reglerna till den sista. Bilder av allt det här och mycket annat utlovas senare…

Diskussion

Inga kommentarer till "Egor och Leo imponerade på SM!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar