06okt2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Elitserien började med vinst mot Örgryte

Elitserien är nu igång. Rockadens elitlag befinner sig i Göteborg för matcher mot de 2 Göteborgslagen Örgryte och Manhem. I dag var det match emot Örgryte. Vi hade ett bra lag på plats med förstärkningar utifrån i form av Peter Heine Nielsen och Michael Wiedenkeller. Men Örgryte hade kvällen innan slagit Manhem i Göteborgsderbyt med hela 6-2, så vi tog inget ut i förskott.

Matchen hade knappt börjat innan Robert Bators motståndare satte bort en pjäs i trettonde draget. Partiet fortsatte ett tag till men resultatet var aldrig i fråga. Erik Hedman plockade bonde efter bonde i sitt parti, snart ledde vi med 2-0. I de andra partier var det mer spännande. Erik Blomqvist spelade upp en stor fördel mot Ari Ziegler men ställningen var väldigt skarp och några inexakta drag gav Ari motspel mot Eriks kung och det blev remischackar. Thomas Engqvists motståndare fick ge upp en pjäs för 3 bönder men Thomas aktiva pjäser visade sig vara överlägsna. När Michael Wiedenkeller fick till ett vinnande angrepp blev matchsegern säkrad, vi ledde då med 4½-½.

Martin Lokander lyckades ta en vinst efter en hård kamp. Peter Heine Nielsen hade en fascinerande batalj med Örgrytes egen stormästare, ukrainaren Adam Tukhaev, vann en bonde men det räckte inte till en vinst. Jonas Barkhagen blev långsamt nerpressad av Anton Frisk Kockum, som spelade väldigt bra för att ta Örgytes enda vinst. Slutresultatet 6-2 till Rockaden.

Imorgon möter vi Manhem innan det är dags för hemresan. Matchen kan följas på http://www.ssmanhem.se/live/elitserien_rd3.htm från kl. 10.

Diskussion

Inga kommentarer till "Elitserien började med vinst mot Örgryte"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar