26jul2011
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Erik Blomqvist vann Mästareliten – Rockaden bästa klubb i SM

SM är äntligen över, och ett väldigt lyckat SM för Rockaden blev det. På sista dagen tog våra juniorer hem ytterligare 4 gruppsegrar i Weekend-tävlingen, vinnarna heter Joar Ölund, Niklas Ljunglöf, Leo Odell- Johansson och Gustav Halvarsson. Vi tog också ett antal andra- och tredjeplatser.

De högsta grupperna spelades också klart på söndag. Hans Tikkanen från Lunds ASK vann SM-gruppen och blev svensk mästare, ingen rockadare spelade där. I Junior-SM kom vår egen Jonatan Berggren på tredje plats med 5½/9. Årets mästareliten blev den starkaste någonsin med 6 IM, av vilka 4 har varit svensk mästare. Som jag har nämnt var 4 rockadare med och inför sista ronden var 3 av dem inblandade i kampen för första plats- Erik Blomqvist och Michael Wiedenkeller på 5½, tätt följd av Erik Hedman på 5. Alla hade de svarta pjäserna i sista ronden, trots det var det endast Michael som inte lyckades vinna och fick nöja sig med remi. Slutställning blev att Erik B vann ensamt på 6½/9, och Michael och Erik H fick 6 poäng. Erik H blev tvåa efter särskijlning, inte oviktigt eftersom de 2 bästa kvalificerar sig för nästa års SM-grupp i Falun. Vi gratulerar alla 3 för en fantastiskt genomförd tävling och önskar Erik och Erik lycka till nästa år.

Rockaden vann överlägset i klubbtävlingen på 35 poäng (3 poäng för varje gruppseger, 2 för en andra plats, 1 för en tredje plats). Näst bästa klubb var hemmaklubben Västerås på 15.

Ratingmässig gick alla våra deltagare upp sammanlagt mer än 600 ratingpoäng. Individuell mästare i den grenen är Leo Odell- Johansson som gick upp 129 p, följt av Micke Eriksson som gick upp 90 p. MVG får man säga…

Sist vill jag tacka alla ledare och föräldrar som gjorde sitt bästa för att spelarna skulle trivas och prestera sitt bästa. Ledarna var Jonas Sandbom, Thomas Ehrnström, Leif Stenberg, Ronny Lindqvist, Miomir Filipovic och Daniel Lundberg. Föräldrarna var bl. a. Daniel Tansbo, Catrin Halvarsson, Angelica Hede, Ingrid Johansson, Anders Rosqvist och säkert några till som jag tyvärr har glömt. Tack så mycket för allt jobb i det tysta. Jag hoppas att det har varit så givande att vi ses igen om ett år i Falun!

Diskussion

2 kommentarer till "Erik Blomqvist vann Mästareliten – Rockaden bästa klubb i SM"

  • Mikael Eriksson skriver:

    Ha ha! ”Äntligen över” måste vara en (omedveten?) referens till de ideliga sömnproblemen under veckan :P.

  • André Nilsson skriver:

    Hoppas att ni trivdes under SM och med boendet på Växhuset. 23-25 september spelas Västerås Open i samma lokaler. Välkomna tillbaka till Västerås då!

    P.S. Vad fin nya hemsidan blev!

Lämna en kommentar