20jul2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Erik och Leo tog silver

Erik Blomqvist var tvungen att slå Daniel Semcesen med vit för att bli svensk mästare. Efter en ovanlig spelöppning (1.d4 f5 2. Lg5 h6 3. Ld2!?) fick Erik en fördel. Tyvärr lyckades han inte hitta rätt spelplan och Daniel kunde sakta utjämna för att sedan ta  över partiet i Eriks tidsnöd. Erik bjöd remi i 39:e drag som Daniel skakade hand på, bara för Tapio att påpeka att det inte var tillåtet att bjuda remi innan drag 40… Spelarna tilläts spela ett par drag till innan de tog remi.

Ingen annan spelare lyckades komma ikapp Erik så han blev ensam tvåa med 5,5/9. Efter den första besvikelsen är över borde Erik känna sig stolt över vad han åstadkom. Vinsterna mot Emanuel Berg och Tommy Andersson var lysande och partiet mot Tiger var också en höjdpunkt i tävlingen.

Michael Wiedenkeller spelade ett intressant parti mot Emanuel Berg där Berg offrade en löpare för tre bonder i slutspelet. Michael var pressad men lyckades hålla balansen. Han slutade på nionde plats med 3,5 poäng, ett godkänt resultat med tanke på hans sena inhopp.

I Kadett-SM spelade Leo Odell Johansson remi i sista ronden för att behålla sin silverplats bakom vinnaren Joakim Mörling. Leo slutade på 7/9, ett lysande resultat med tanke på att Leo bara var rankad som nia innan tävlingen. Gustav Halvarsson tog 5 poäng och Emil Berglind 4. Bägge Leo och Emil gick upp många ratingpoäng.

 

Erik tidigare under SM. Foto Lars O A Hedlund

Erik tidigare under SM. Foto Lars O A Hedlund

Diskussion

En kommentar till "Erik och Leo tog silver"

Lämna en kommentar