28feb2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Erik och Martin på jakt i Frankrike

Cappelle-la-Grande är en liten stad i Frankrike nära den belgiska gränsen, det är en förort till hamnstaden Dunkerque som borde vara känd för alla som är intresserade av Andra Världskriget. Där spelas en av världens största och starkaste öppna schweizertävlingar varje år. Två rockadare är på plats i år- Erik Blomqvist och Martin Lokander. Förutom prispengar och bra resultat tror jag att bägge två är mest intresserad av att jaga en inteckning- en GM-inteckning i Eriks fall och en IM-inteckning i Martins.

Efter 7 av 9 ronder har Erik lyckats bäst med 5 poäng medan Martin har 3½. Märkligt nog lottades de mot varandra i rond 4. ett parti som Erik vann. Ett stort sammanträffande när man betänker att tävlingen hade cirka 560 startande! I såna tävligar gäller det att vara skoningslös mot lägre rankade och skrälla mot några av de högre rankade man möter. Där har Erik lyckats delvis, han har slagit en stormästare ( Vadim Malakhato från Belgien) och förlorat mot 2 andra (Sanan Sjugirov som delar ledningen med 2 andra på 6/7, och Evgenij Vorobiov- bägge ryssar). Han måste nog avsluta med 1½ eller kanske 2 poäng på de 2 sista ronder för att ha en chans på en GM-norm. Martin har slagit en IM (Sequera från Venezuela) och fått en remi mot en GM (Jojua från Georgien), men har nog spelat mot för många lågrankade spelare för att ha en chans på en IM-norm.

Varken Erik eller Martin är med i livesändningen imorgon men man följa alla resultat på tävlingens hemsida http://www.cappelle-chess.fr/fr2/default.php?page=1. Lycka till killar!

Diskussion

Inga kommentarer till "Erik och Martin på jakt i Frankrike"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar