02sep2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Erik och Theodor i Barcelona

Erik Blomqvist och Theodor Kenneskog åkte till Barcelona för att spela den stora öppna tävlingen Internacional des Sants. Det var 337 startande bara i A-gruppen. Intressant var att bara 34 spanska spelare var med- de allra flesta räknades som katalaner. Erik var rankad som 18.e och Theodor som 77:e för att visa hur stark tävlingen var.

Erik började lysande med 4 raka vinster och efter sex ronder hade han 5½ och delade ledningen med 3 andra spelare. I rond 7 spelade han remi mot den indiske stormästaren Sandipan. I nästa rond följde ett dramatiskt parti mot ett GM från Brasilien, Alexandr Fier. Efter vilda komplikationer fick Erik upp en vinstställning med två extrabönder. Vinstföringen var dock inte enkel pga Eriks exponerade kung. Dessutom var han nere på tilläggstid under andra halvan av partiet. Till slut kom ett misstag som ledde till förlust.

Fier skulle vinna hela tävlingen till slut på 8½/10 med Erik en poäng bakom. Det räckte ändå till en hedrande tionde plats med cirka 10 vunna Elopoäng i bagaget. Exrockadaren Patrik Lyrberg gjorde en stark tävling och kom tolva.

Theodor slutade på 72:a plats med 6 poäng och presterade ungefär som sin rating, han fick en remi mot en IM. Alla resultat hittas på http://chess-results.com/tnr143073.aspx?lan=6.

Diskussion

Inga kommentarer till "Erik och Theodor i Barcelona"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar