14sep2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Europacupen har börjat

Årets Europacup (EM för klubblag) började idag i Bilbao, Spanien. Som svenska mästare representerar Rockaden Sverige (tillsammans med Team Viking som slutade tvåa). Rockadens lag består av Erik Blomqvist, Emil Hermansson, Robert Bator, Erik Hedman, Thomas Engqvist, Martin Lokander och Theodor Kenneskog. Lars Karlsson fick tyvärr hoppa av i ett sent skede pga sjukdom. Vi var rankad som 20:e lag bland de 52 på plats så vi hamnade på övre halvan i lottningen. Vi fick möta ett irländskt lag (Ennis Chess Club) som visserligen hade en IM på första bord men som var ganska överkomligt motstånd. Det blev ett bekvämt seger med 5½-½ där endast Emil Hermansson inte lyckades vinna.

Alla spelare på plats i Bilbao. Från vänster Thomas, Erik H, Robert, Martin, Emil, Theodor och Erik B. Foto NN med Roberts kamera.

Alla spelare på plats i Bilbao. Från vänster Thomas, Erik H, Robert, Martin, Emil, Theodor och Erik B. Foto NN med Roberts kamera.

Team Viking rankades som 27:e lag och fick möta det högst rankade laget SOCAR från Azerbaidjan med världsstjärnor som Topalov, Adams, Giri och Mamedyarov i laget. Agrest lyckades hålla remi mot Adams men alla andra förlorade.

I rond 2 möter Rockaden Haladas från Ungern. De är rankade som 13:e lag och är favoriter i matchen men vi har chansen att skrälla. Livesändningen börjar kl. 15 på http://europeanchessclubcup2014.com/ eller chessbomb.com.

Diskussion

En kommentar till "Europacupen har börjat"

Lämna en kommentar