01maj2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Felix skrällde i Hasselbacken

Hasselbacken Chess Open började igår med nästan 300 startande av vilka inte mindre än 39 stycken var stormästare. Stockholm Schacksällskap har organiserat tävlingen i samband med deras 150-års firande och har lyckats åstadkomma vad som måste vara den starkaste öppna tävling på svensk mark.

I rond 2 mötte junioren Felix Tuomainen den starka ukrainska GM Vladimir Onischuk. Det skiljer mer än 400 Elo-poäng emellan dem, men det var Felix som lyckades bäst med sin prepp och spelade ett djärvt pjäsoffer som gav honom fördelen. Onischuks försök att kombinera bort Felix bara försämrade sin egen ställning och till slut satt Felix med en helt vunnen ställning. Vinstföringen var inte självklar och det var förståeligt när Felix tog ut en dragupprepning och det blev remi. Ändå ett fantastiskt resultat för Felix som har 1½ poäng.

Felix Tuomainen var ytterst nära en sensation idag. Foto Lars OA Hedlund

Felix Tuomainen var ytterst nära en sensation idag. Foto Lars OA Hedlund

Gustav Halvarsson har också 1½ poäng efter två partier mot högre rankade spelare, dock inte på Onischuks nivå. Bästa rockadare är inte oväntat Erik Blomqvist som är en av 57 (!) spelare med 2 poäng. Livesändningen fortsätter imorgon kl. 14 medan alla resultat kan studeras här.

Diskussion

En kommentar till "Felix skrällde i Hasselbacken"

Lämna en kommentar