29aug2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Från Stockholm till Barcelona

Det är svårt att hålla koll på alla schacktävlingar som spelas med Rockadenmedlemmar bland deltagarna. Här kommer en redovisning av de två senaste veckornas tävlingar.

Stockholm Open började den 14.e augusti med 46 deltagare. GM Lars Karlsson var försvarande mästaren och den högst rankade spelaren. Han låg i ensam ledning med 5½ poäng efter 6 ronder men stötte sedan på patrull i skepnaden av andrarankade Deniz Arman. Det visade sig vara nyckelpartiet, eftersom Arman vann på 8/9, en halva före Karlsson.

Två juniorer utmärkte sig. Philip Sandberg började lite skakigt för att avsluta med fem raka  vinster och placerar sig på en utmärkt plats. På sjunde plats hittar vi Edvin Trost som mötte väldigt tufft motstånd men förlorade bara mot ettan och tvåan i tävlingen, Arman och Karlsson. Alla resultat kan du hitta här.

Dagen efter sista ronden spelades Stockholm Open Blixten. Kaj Engström från Kungstornet vann med 9½/11 och rockadaren Zhanybek Dadabaev slutade på en fin tredje plats med 8½ poäng. Krum Berovski var näst bästa rockadare på sjätte plats och Edvin Trost gjorde åter en stark insats genom att sluta åtta. Slutresultat kan ses här.

Två rockadare tog sig hela vägen till Barcelona och stortävlingen Open des Sants som började den 18.e augusti. Det blev en dramatiskt ankomst för Erik Blomqvist och Felix Tuomainen, som anlände ungefär samtidigt som det stora terrordådet. Erik och Felix verkar inte tillåtit det hela att påverka dem alltför mycket, och det är väl den bästa responsen i dessa tider. Du kan se intervjuer med dem på schack.se. De gjorde hyfsade resultat (Erik 7/10, Felix 5/10) utan att glänsa. Felix kunde glädjas åt en vinst mot en IM i alla fall. Alla svenskresultat kan ses här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Från Stockholm till Barcelona"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar