11okt2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Guld för Joar, Hampus och Philip!

Det blev en maxutdelning för våra spelare på Skol-SM- alla som var i ledning efter lördagen tog guld och det blev totalt 7 pallplatser. Men låt oss ta det grupp för grupp.

I grupp A avslutade Joar Ölund på samma sätt som han hade börjat, dvs med idel vinster. Han slutade på 8/8 och blev den ende spelaren i hela Skol-SM med full pott. Det blev storslam för Rockaden, då Anton Darnell tog silver med 6½ poäng och Felix Tuomainen brons med 5½. Lägg till Olof Rickhammar på åttonde plats med 4½ poäng så blev det en stor Rockadendominans i äldsta gruppen.

Joar Ölund på väg mot en perfekt tävling. Foto Lars OA Hedlund

Joar Ölund på väg mot en perfekt tävling. Foto Lars OA Hedlund

I grupp E tog Hampus Sörensen också titeln genom att ta 7 poäng, en halva före tvåan. Det var stor dramatik i sista ronden då Hampus var helt förlorad men lyckades vända partiet och därmed säkrade guldet. I samma grupp tog Hampus’ tvillingsyster Alva 5½ poäng och Alexander Isaksson 5, bägge gjorde bra insatser.

Hampus Sörensen med sin pokal. Foto Lars OA Hedlund

Hampus Sörensen med sin pokal. Foto Lars OA Hedlund

I grupp F vann Philip Sandberg tre raka partier på söndag och slutade på 10/11. Det gjorde också Margo Zarytovskaya från Västerås, men Philip hade bättre kvalité och tog guldet.177_Philip_Sandberg_Klass_F-400x480

Det blev två pallplatser till förutom de redan nämnda. Axel Berglind blev tvåa i B-gruppen med 6½ poäng, en poäng efter Eslövs Martin Jogstad. David Bit-Narva slutade sexa i samma grupp med 5½ poäng. Och i den yngsta gruppen tog Iskandar Sadikov också silver genom att ta 9/11.

Det var nära också i grupp H. Viktor Wikman och Simon Sandberg kunde ha hamnat på pallen om de hade vunnit i sista ronden. De lyckades inte och slutade på fjärde respektive sjätte plats på 7½/11, en halva från prispallen. Ändå starka insatser av bägge två.

Här följer alla andra rockadare som deltog, hoppas jag inte missar någon. A-gruppen- Gustav Halvarsson 2½/6 och Martin Söderberg 2/6, C-gruppen Leo Hedström Crevatin 4½/8, D-gruppen Erik Edblom 4/8, E-gruppen Teodor Hedberg 3½/8, G-gruppen Simon Stålhammar 7/11, Adrian Trost 6½/11 och Alexander Lindell 5½/11, H-gruppen Alexander Vu 6/11, Amandus Hallqvist 5/11 och Ines Ramstedt 3/11, I-gruppen Herman Enholm 5½/11.

Alla resultat finns här.

 

Diskussion

En kommentar till "Guld för Joar, Hampus och Philip!"

Lämna en kommentar