20jul2011
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Halvtidsrapport från SM

Nu har 4 dagars spel avverkats.  Vissa spelar 7 dagar, andra 9 så jag har valt att betrakta det här som halvtid. Vi har 36 spelare med i SM och de flesta bor på Växhuset, en gammal kulturskola. Många av rummen vi använder är fulla av musikinstrument. Vi bor tillsammans men en grupp från Manhem, sammanlagt är vi ca 50 stycken barn, föräldrar och ledare.

Efter en lite seg start har vi kommit igång ordentligt. Flest spelare (9) har vi i Minior-SM och där delar Leo Odell Johansson ledningen med 4½/5, ett lysande resultat! Martin Hede är näst bästa rockadare med 3½. I Kadett-SM delar Egor Norlin och Axel Berglind tredje platsen med 4/5, ett  fantastiskt resultat av framförallt Axel, som har en mycket lägre rating. Tyvärr möts de imorgon…I Junior-SM delar Jonatan Berggren andra platsen med 2½/4 efter att ha slagit ledaren Erik Vaarala idag.

Vi har inga spelare med i högsta SM-gruppen, därmed hela 40% (4 av 10) i Mästareliten(näst högsta klassen) är rockadare! Erik Blomqvist leder ensamt på 3/4, Erik Hedman delar andra platsen med 2½/4. I mästarklassen är Jacob Henriksson bästa rockadare med 3/4.

I de andra klasser går det särskilt bra i klass 3. Jimmy Bast leder sin grupp med 4/4, enda rockadare med 100%! Patrik Bergman är inte mycket sämre med 3½/4. Michael Eriksson, Viktor Carlson och Johan Arrenius har alla tagit 3/4 i sina respektiva grupper och ligger bra till, likaså Fredrik Ljungdahl i klass 4.

Jag beklagar att jag inte kan nämna alla. Kan vi fortsätta på samma sätt har vi bra chans på att bli bästa klubb, håll tummarna…

P.S. Ikväll spelades den traditionsenliga fotbollsmatchen där en kombinerad Rockaden-Manhem lag mötte Västerås (förstärkt med några utsocknes spelare). Det spelades i 2 delar, en juniormatch som vi vann med hela 6-2 (eller 7-2 enligt vissa) och en seniormatch som inte behöver nämnas vidare (ledtråd- det blev nästan samma siffror…).

Diskussion

En kommentar till "Halvtidsrapport från SM"

 • Teresa Ottosson Aira skriver:

  Hej hej!

  Ville bara tacka en engagerad klubb för en mycket rolig och givande vecka tilsammans! Både Johannes och Leonardo ser tillbaks på veckan i Västerås tillsammans med Rockaden med glädje! Hoppas Manhem och Rockaden kan göra om detta! Jätte-kul för barnen att få nya vänner som dessutom brinner för schack! Tack Tomas, Leif, Jonas, Jimmy och alla ni andra från Rockaden, ni är så fina allihopa!! Vi ses!

  Varma hälsningar
  Teresa
  Manhemit-mamma

  Ps Ett av mina bästa minnen var när Japan slog USA i damfotbollen 🙂

Lämna en kommentar