31dec2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Hammer delar ledning efter 4 ronder

Jon Ludvig Hammer kommer inte att släppa sin titel som försvarande mästare i Rilton Cup lättvindigt. Efter fyra ronder ligger han i delad ledning med Maxim Rodshtein och Michal Krasenkow, alla på 4/4. I rond 3 slog Jon Ludvig Erik Blomqvist tämligen enkelt och i rond 4 spelade han ut en annan svensk stormästare, Tiger Hillarp Persson. Nu väntar Rodshtein i rond 5 som spelas den 1 januari.

Segerraden har skickat hans flytande rating över 2700 för första gången, en betydelsefull gräns för de flesta stormästare. Alla spelare över gränsen finns listade här.

Andra rockadare med i tävlingen är Bartosz Socko och Erik Blomqvist på 3 poäng, Thomas Engqvist på 2 och Monica Socko på 1½. Juniorer har gått bra med Egor Norlin på 2 poäng och Felix Tuomainen och David Bit-Narva på 1½ poäng. Alla tre har vunnit många sköna ratingpoäng.

I Rilton Elo delar fyra spelare ledningen med 4 poäng, en av dem är vår egen Dan Eriksson. Andra rockadare som går bra är Alexis Duenas på 3½ poäng, och Dawid Bednarski och Zoran Todorovic på 3. Bästa junioren är Leo Hedström Crevatin med 2½ poäng.

Rilton 1800 har bara spelat två ronder och bästa rockadare där är Martin Werner på 1½ poäng. Rilton 1600 börjar först imorgon.

Följ livesändingen här från kl. 15 imorgon.

Diskussion

En kommentar till "Hammer delar ledning efter 4 ronder"

Lämna en kommentar