09okt2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Hampus, Edvin och Matija vann Skol-SM

Idag avslutades årets Skol-SM i Katrineholm och för tredje (!) året i rad tog Rockaden hem 3 guldmedaljer. Den här gången var det Hampus Sörensen i C-klassen, Edvin Trost i H-klassen och Matija Sakic i I-klassen som alla kan kalla sig svenska mästare.

Hampus vann sin klass väldigt övertygande, han säkrade titeln genom att börja med sju raka segrar och tog en remi i sista ronden för att sluta på 7½/8. Hampus vann också för två år sedan. I samma klass slutade Alexander Isaksson tolva med 5 poäng.

Hampus vann C-klassen med en rond kvar att spela. Foto Lars OA Hedlund

Edvin försvarade sin titel från ifjol också på ett övertygande sätt, han släppte en remi i rond 10 och vann resten för att uppnå 10½/11. I samma klass hittar vi också Herman Enholm (19:e, 6/11); Lukas Willstedt (33:e, 5/11) och Arvid Fransson (34:e, 5/11).

Edvin på väg mot en av sina tio segrar. Foto Lars OA Hedlund

I yngsta klassen tog Matija Sakic sin första titel när han samlade ihop 9½ poäng på 11 ronder, 1½ poäng före tvåan. Bra med var också Elliot Evertsson Norrevik (6:a, 7/11) och Vidar Fransson (9:a, 6½/11).

En glad Matija i sin Rockaden t-shirt. Foto Lars OA Hedlund

I A-klassen var det många rockadare som kämpade om titeln. Till slut vann dock Martin Jogstad från Eslöv på 6½ poäng, samma poäng men bättre särskiljning som vår egen Felix Tuomainen. Rockadare belade också tredje (Gabriel Svorono) och fjärde platsen (David Bit-Narva). Bägge slutade på 6 poäng men Gabriel hade bättre särskiljning. Axel Berglind ledde efter halva tävlingen men slutade till sist åtta med 5 poäng.

I B-klassen blev det en pallplats till genom Leo Crevatin som slutade trea med 6 poäng. Mohammed Ali Jeferli tog 4½/8 och en artonde plats.

Philip Sandberg ledde faktiskt D-klassen inför sista ronden men förlorade och slutade till sist på tredje plats med 6/8. Precis bakom hittar vi Matija Svetic på fjärde plats med samma poäng. Nore Veabråten slutade 25:a med 4/8.

I E-klassen hade vi bara en deltagare, Markus Lopez Suarez som slutade 52:a med 3 poäng.

F-klassen var största klassen med 76 deltagare och där återfanns också flest rockadare. Bäst gick det för Simon Sandberg som slutade femma på 8/11, en halva från pallen. Viktor Wikman slutade elva (7 poäng), Teodora Holst 16:e , Alexander Vu 20:e och Vilgot Hagström 21:a (alla med 6 ½ poäng), Amandus Hallqvist 25:e och Elias Bäcklund 26:e (bägge med 6 poäng), Hugo Isling 60.e och Jack Lindblom 64:e (båda på 4 poäng), och Elliot Karlsson Granberg 71:a och Isak Strand 73:a (båda med 3 poäng).

I H-klassen hittar vi Vilgot Hallqvist på 23:e plats (4½/11) och Einar Bonnevier på 25:e (4/11).

Alla resultat kan man hitta här.

För att sammanfatta tog Rockaden tre guld, en silver och tre brons. Lägg till två fjärdeplatser, en femteplats och en sjätteplats och man får bilden av en väldigt lyckad tävling. Ett stort grattis till alla deltagare och våra ledare på plats (Leif Stenberg och Jonas Sandbom) och icke att förglömma alla föräldrar som följde med.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Hampus, Edvin och Matija vann Skol-SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar