10jul2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Hector nära SM-titeln

Jonny Hector är mycket nära sin andra SM-titel. Han vann i Skara 2002 men var knappast en av favoriterna i år. Han har dock övertygad stort i Uppsala. I rond 7 stod han emot Jung Min Seos press och klarade remi, och i rond 8 tog han en tung seger mot Pia Cramling med de svarta pjäserna. Inför sista ronden har han 6½ poäng och leder med en poäng före Jung Min Seo och Tiger Hillarp Persson. Det betyder att remi mot Jonathan Westerberg i sista ronden räcker för vinst, och förlust räcker till åtminstone en playoff om partiet mellan Jung Min och Tiger inte slutar oavgjort.

Jung Min kunde ha faktiskt varit närmare Jonny men tog en dragupprepning i tidsnöd mot Westerberg när han faktiskt stod mycket bättre. Han hade tyvärr inte tid att bedöma den komplicerade ställningen korrekt.

Erik Blomqvist avböjde remi mot Axel Smith i rond 7 och förlorade ett långt slutspel. Där försvann i praktiken chansen på titeln och en fin vinst idag mot Linus Johansson förändrade inget. Han ligger en halva efter Jung Min och Tiger och kan ändå hoppas på en fin placering.

I Mästareliten var det en Rockadenderby mellan erfarenhet och ungdom i rond 7. Michael Wiedenkeller vann snyggt mot Edvin Trost. Chansen att vinna Mästareliten och kvalificerar sig för SM-gruppen försvann tyvärr i rond 8 när Michael förlorade mot Thomas Engqvist. Thomas Ernst säkrade faktiskt segern med sin tredje raka vinst. Michael och Edvin, som spelade remi mot Tommy Andersson idag, får hoppas på en bra avslutning.

Mer spännande är det i Mästarklassen. Båda Leo Crevatin och Dan Eriksson lyckades vinna idag. Leo ligger nu ensam tvåa, en halva efter ledaren Jan-Olov Lind. Dan är delad trea ytterligare en halva bakom. Det blir en spännande avslutning.

I Minior-SM har Matija Sakic redan säkrat en medalj. Oscar Morell har redan vunnit efter 8 raka vinster, men Matija är ensam tvåa en poäng före trean.

I Knatte-SM ligger Julius Brogie femma inför sista ronden medan Lukas Willstedt ligger nia i Kadett-SM.

Följ den spännande avslutningen imorgon, som börjar kl. 10.

Diskussion

Inga kommentarer till "Hector nära SM-titeln"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar