02jul2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Herman Enholm vann Schackfyranmästaren

Rockaden tog sin första titel i Schack-SM i lördags när Herman Enholm vann Schackfyranmästaren. Tävlingen hade 175 deltagare (kommer säkert att vara den största tävlingen i Schack-SM) och Herman vann klart med 8 raka segrar. Grattis Herman till en lysande insats.

Herman Enholm från en tidigare tävling. Foto Lars OA Hedlund

Annars har det varit ganska blandade resultat för våra klubbmedlemmar. I SM-gruppen hade Erik Blomqvist en ganska jämn ställning mot Nils Grandelius men ett fatalt misstag ledde till snabb förlust. I rond 2 pressade Erik junioren Jung Min Seo väldigt hårt, missade ett par (ganska svåra) vinstfortsättningar och tragiskt nog förlorade på tid till slut. En tung början för Erik, vi hoppas att han kommer igen.

I Mästareliten spelade Michael Wiedenkeller remi i rond 1 och vann ett tornslutspel mot Fredrik Lindh i rond 2. Han delar ledningen med 3 andra spelare på 1½ poäng. Harald Lögdahl spelar i samma grupp och har två remier än så länge.

I Junior-SM är Hampus Sörensen en av fem spelare som leder med 1½ poäng efter en vinst i rond 1 och en kort remi i rond 2. Leo Crevatin har 1 poäng efter att ha slagit klubbkompisen Axel Berglind i ett svängigt parti i rond 2. Axel har en halv poäng.

I Mästarklassen har David Bit-Narva och Gabriel Svorono haft det tungt och börjat med två förluster.

Den första Weekend-tävlingen har spelats klart och Björn Ankarling tog en meriterande tredje plats i Grupp 3 på 3½/5. Anders Hillbur tog 2 poäng i Grupp 4.

Idag sätter alla klasstävlingar igång och ett antal andra grupper också. Det blir intressant att följa t ex Rado Jovic i Veteran Allmän (vann samma grupp ifjol), Philip Sandberg i Kadett-SM (rankad trea) och Viktor Wikman och Simon Sandberg i Minior-SM.

Du kan följa resultatutveckling och livesändningen på schack.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Herman Enholm vann Schackfyranmästaren"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar