30sep2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Joar avslutade starkt i Ungdoms-VM

Som vanligt under hösten känns det som schack spelas överallt och hela tiden. Nyss var det Västerås Open och igår var det första speldag för mig i Lag-DM. En annan tävling av intresse för oss rockadare var Ungdoms-VM som spelades klart igår i Durban, Sydafrika. Sverige skickade tre representanter- Milton Pantzar i U-14, Felix Tuomainen i U-16 och Joar Ölund i U-18, de två sistnämnda från Rockaden. Som jämförelse kan vi nämna att Norge ställde upp med 27 spelare!

Joar fick spela mot 3 IM och 3 FM, alla med mer än 2300 i ELO. Han lyckades trots det vinna sina tre sista partier och sluta på 7/11. Det gav honom en femtonde plats (rankad 29:a från starten), en mycket stark insats. Ingen norsk deltagare placerade sig lika bra…

Felix hade en tuff tävling. Enligt Stella Brynell som följde med som coach gjorde han många bortsättningar i början. Han avslutade också bra med 2½ poäng på de tre sista ronderna för att ta sig upp till 50%, men det var ändå en dålig tävling med Felix mått mätt. Milton Pantzar tog också 5½ poäng men var nog betydligt gladare med sin prestation.

Alla resultat kan hittas på chess-results.com.

Diskussion

En kommentar till "Joar avslutade starkt i Ungdoms-VM"

Lämna en kommentar