14jul2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Joar leder Junior-SM

Det var en händelserik dag i SM. Sveriges Schackförbund hade kongress på morgonen som enligt rapport avlöpte relativt konfliktfritt. På grund av det började SM-gruppen en timme senare. Där var kamplusten stor och 4 av 5 partier avgjordes först efter långa slutspel. Tyvärr var undantaget partiet medan Tiger Hillarp Persson och Michael Wiedenkeller. Michael fick en jämn ställning efter en ovanlig öppning men förbrukade mycket tid och hans ställning kollapsade efter några feldrag.

Erik Blomqvist hade vit mot Nils Grandelius och valde en väl försiktig öppning. Han hamnade under tryck efter ett tidigt dambyte och snabbt såg det väldigt illa ut. Erik försvarade sig starkt och tack vare ett bondeoffer fick han tillräcklig med aktivitet för att klara remi. Han ligger nu på delad andra plats, en halva efter Daniel Semcesen som vann igen för att stå på 2/2.

Erik i kampen mot Nils.

Erik i kamp mot Nils

I Junior-SM tog Joar Ölund en ensam ledning på 2/2. Han vann övertygande mot John Lingvall (partiet kommenteras på www.schack.se) och leder med en halvpoäng före tre andra spelare.

Weekendtävlingarna spelades klart igår. Rockadens första pallplats kom i Grupp 8, där Emil Berglind tog en mycket glädjande andraplats på 4/5, han förlorade inte ett enda parti. De enda andra rockadare att ta mer än 50% var Philip Sandberg och Niklas Ljunglöf  i Grupp 7, som tog 3 poäng var och hamnade på fjärde respektive femte plats.

Spelet börjar kl. 14 (Kl. 15 för SM-gruppen) och livesändningen och alla resultat kan följas som vanligt på www.schack.se.

Diskussion

Inga kommentarer till "Joar leder Junior-SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar