07nov2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Juniorerna glänste i Scandic Ariadne

Under helgen var det dags för premiärupplagan av Scandic Ariadne Masters, den första Stockholmstävling som ingår i Sveriges Grand Prix. 168 spelare deltog i den öppna tävling, och 56 i den lilla tävlingen för spelare under 1600.

Det blev inte oväntat en delad seger för de två bästa spelare, GM Korneev och GM Meier. Mest intressant för våran del var våra juniorers insatser, framför allt Felix Tuomainen och Axel Berglind som bägge tog 5½ poäng och vann sina ratinggrupper. Felix slog tredjerankade Jonathan Westerberg i ett långparti och en IM till, Ari Ziegler i snabbschacket. Han förlorade bara mot GM Meier och gjorde en lysande insats. Likaså Axel som slog bland andra Eric Thörn och var mycket nära ett ännu bättre resultat då han länge hade en remiställning mot IM Pontus Sjödahl i sista rond innan han inkasserade sin första förlust.felix_tuomainen-812728

Felix i aktion. Foto Lars OA Hedlund

Andra juniorer som utmärkte sig var Hampus Sörensen, David Bit-Narva och Leo Crevatin som alla tog 4½ poäng. Hampus kom tvåa i sin ratinggrupp. Två andra rockadare som nådde minst 50 procent var Koen Vanhove och Hans Ericsson som tog 4 poäng.

I Lilla Scandic Masters tog Iskandar Sadikov en mycket meriterande fjärde plats med 6/8. Killen har inte ens fyllt tio år ännu och är en mycket lovande talang. Pitor Mayrany slutade på 5½ poäng och Mohammed Jeferli 5. Noterbart är att Iskandar, Pitor och Mohammed saknar alla Elorating. Viktor Wikman och Simon Sandberg tog bägge 4 poäng.

Alla resultat kan hittas här.

Diskussion

En kommentar till "Juniorerna glänste i Scandic Ariadne"

Lämna en kommentar