11sep2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Juniorlag trea i Svenska Cupen

I år skickade Rockaden bara ett lag till Svenska Cupen, ett juniorlag som bestod av Felix Tuomainen, David Bit-Narva, Axel Berglind och Gustav Halvarsson. De fanns inte med bland de bäst rankade lag men tack vare handikappsystemet finns alltid chansen, även om tidigare upplagor har visat att de bästa lagen brukar vinna till slut.

Juniorer visade framfötterna direkt när de besegrade två högre rankade lag i början, Burgsvik Alva och Örgryte. Noterbart är att de skulle ha vunnit matcherna även om man inte hade räknat med handikappet. Sedan följde två oavgjorda matcher mot Manhem och Umeå innan de förlorade mot Kungstornet som i det läget ledde tävlingen.

Då återstod två matcher på söndag. Rockaden vann först mot Schack 08:s andra lag och i sista ronden slog ett jämnstarkt Ervalla med 3-1. Team Viking vann hela tävlingen med 11 matchpoäng efter att ha slagit Kungstornet i sista ronden, och Rockaden var en av fyra lag som slutade på 10 poäng. Efter särskiljning hamnade de efter Kungstornet med före de andra lagen. En tredje plats för ett rent juniorlag är fantastiskt bra!

Grattis till Felix, David, Axel och Gustav. Alla resultat kan ses här.

 

Felix Tuomainen, David Bit-Narva, Gustav Halvarsson och Axel Berglind

Felix Tuomainen, David Bit-Narva, Gustav Halvarsson och Axel Berglind

Foto: Lars OA Hedlund

Diskussion

2 kommentarer till "Juniorlag trea i Svenska Cupen"

Lämna en kommentar