08sep2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Juniorlaget trea i Svenska Cupen

Rockadens första lag vann den nystartade tävlingen Svenska Cupen ifjol. Under helgen var det dags att försvara titeln i Linköping och laget vann alla sju matcher med minst 3-1. Tyvärr kom de bara på elfte plats. Hur gick det till?

Jo, Svenska Cupen är en handikapptävling där de bästa lagen ibland måste vinna med 4-0 för att vinna matchen om det skiljer mycket i genomsnittsrating mellan lagen. Rockaden var den högstrankade laget i tävlingen och behövde vinna med 4-0 i 6 av 7 ronder. Det klarade de av bara 2 gånger, 2 gånger vann de med 3½-½ som räknades som en oavgjord match och 2 gånger ’förlorade’ de med 3-1! De var tidigt borta från toppstriden. Lite tröst var det att Robert Bator vann bordspriset på andra bord genom att vinna alla sina matcher. Erik Hedman tog 6½/7 men missade bordspriset med en hårsmån. Lars Karlsson tog 6/7 och Erik Blomqvist 5½/7.

Rockaden hade också ett juniorlag på plats bestående av Martin Lokander, David Bit-Narva, Axel Berglind och Felix Tuomainen. I första ronden förlorade de mot de eventuella vinnarna Team Viking men efter det överraskade de gång på gång. De mötte tre väldigt starka lag (Eksjö, Uppsala och Limhamn) och vann med hjälp av handikappreglerna alla de matcherna! Inför sista ronden låg de fyra och lottades mot ett jämbördigt Manhem. Efter en spännande match som slutade 2-2 blev de ett av 4 lag som slutade på 10 matchpoäng, 3 bakom klara segraren Team Viking. Efter särskiljningen blev Rockaden trea!

Martin var lagets ankare och tog 4½ poäng mot väldigt starkt motstånd. David, Axel och Felix presterade också över sin rating. Alla resultat kan hittas på http://lass.no-ip.com/svenskacupen/resultat.html.

Diskussion

Inga kommentarer till "Juniorlaget trea i Svenska Cupen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar