20jan2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Resultat, Tävlingar

Karlsson, Berglind och Tuomainen vann i GP-finalen

Senior GP-finalerna i Stockholm har tidigare spelats i december, men i år har de flyttats till januari. De åtta spelare i varje klass som har tagit flest GP-poäng under fjolåret (och tackat ja till spel) spelar en Bergertävling med halvtimmespartier. Glädjande nog vann rockadare i varje klass där de var representerade.

I A-klassen var 3 rockadare med- Lasse Karlsson, Erik Blomqvist och Stefan Bryntze. Lasse och Erik visade sig vara överlägsna, då blev deras inbördes möte avgörande. Lasse vann och därmed hade råd att spela remi i sista ronden, slutade som ensam vinnare på 6½ poäng. Erik blev tvåa på 6 poäng och glädjande blev Stefan trea på 3½ poäng. En pall med endast rockadare alltså!

I B- och C-klassen var inga rockadare med, vinnarna var Petter Lindborg respektive Hans Rånby. I D-klassen var halva startfältet rockadare- Axel Berglind, Leo Brodin, Thomas Axelsson och Bele Ullmark. Inför sista ronden delade Axel och Leo ledningen på 4½ poäng. Leo spelade remi och tittade på när Axel lyckades vinna en förlorad ställning på tid! Axel vann på 5½ poäng, Leo var tvåa en halva bakom. Thomas blev sjua och Bele åtta.

I E-klassen var Felix Tuomainen ensam rockadare och tämligen överlägsen. Segern var redan klar innan sista ronden, då en okoncentrerad Felix fick sin enda förlust. Felix var ändå ensam segraren med 5½ poäng.

Alla resultat kan hittas på http://www.stockholmsschack.se/index_nyheter.asp?ID=392.

Diskussion

En kommentar till "Karlsson, Berglind och Tuomainen vann i GP-finalen"

Lämna en kommentar