09aug2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Karlsson skrällde i Lund

Den nystartade Cellavision Chess Cup i Lund fick ihop ett riktigt bra startfält. Ett tiotal stormästare med 2600-spelaren Gawain Jones i spetsen. Lasse Karlsson var inte bland de 10 högst rankade men ändå vann klart med suveräna 7½/8, en poäng före en sextett spelare. Hur gick det till?

Vi berättade i ett tidigare inlägg hur Lasse hade börjat med 4 vinster i snabbschacket. I rond 5 spelade han ut Christian Jepson i slutspelet och tog en ensam ledning. I rond 6 blev det remi mot norske talangen Aryan Tari och Lasse visade upp sin slutspelsteknik än en gång i rond 7 när han slog Anton Frisk Kockum.

Lasse Karlsson i aktion. Foto Lars OA Hedlund

Lasse Karlsson i aktion. Foto Lars OA Hedlund

I sista ronden blev det snabbremier på de andra toppborden och remi skull räcka för Lasse för att säkra segern. Ryske stormästaren Vladimir Burmakin behövde dock vinna och spelade på. Lasse tog över partiet och vann slutspelet övertygande. En stor seger för Lasse Karlsson!

Axel Berglind gjorde också i skymundan en lysande insats. Han tog 5½ poäng efter att ha slagit GM Okhotnik i snabbschacket och WGM Golubenko i sista ronden. Erik Hedman tog 5 poäng, David Bit-Narva och Felix Tuomainen 4 och Hampus Sörensen 3½. I Lilla Cellavision Cup slutade Alva Sörensen på 4/8.

Alla resultat finns här.

 

Diskussion

2 kommentarer till "Karlsson skrällde i Lund"

  • Staffan Olsen skriver:

    Underbart Lasse!!

    Så typiskt härligt Lasse att visa upp det absolut bästa spelet när det gäller och behövs som mest.

  • Jonas Barkhagen skriver:

    Härligt Lasse!!

    Fantastisk prestation även om det inte var en skräll för mig.

Lämna en kommentar