17jun2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Karlsson vann Salongernas Elotävling

När jag sist rapporterade om Eloturneringen låg Carl Cederstam Barsk i ledning, en halva före Stefan Bryntze och en poäng före Lasse Karlsson och Luis Couso. I åttonde och näst sista rond hade Lasse vit mot Calle och lyckades vinna efter att ha utnyttjat sina motståndarens svagheter på kungsflygeln. Bryntze och Couso vann också, så det betydde att ställningen inför sista ronden var att Bryntze ledde med en halva före trion Karlsson, Couso och Barsk.

I sista ronden hade Stefan alltså allt i egna händerna men också svåraste lottningen- svart mot Calle, medan Lasse och Luis hade på pappret lättare motstånd. De två sistnämnda vann också relativt lätt och fick vänta in resulatet av Barsk-Bryntze. Calle hade fördelen länge men Stefan lyckades kämpa sig till ett tornslutspel med bonde under som var teoretisk remi. Det var på gränsen, så det var inte oväntat att Stefan med begränsad betänketid inte lyckades hitta den smala remistigen. Calle vann och hamnade på 7 poäng, lika med Lasse och Luis med Stefan en halva efter. Ett bittert slut för Stefan som tills dess hade gjort en mycket bra tävling.

Tack vare vinsten mot Barsk i rond 8 vann Karlsson tävlingen på särskiljningen. Efter en poäng efter 3 ronder radade han upp 6 raka vinster som räckte precis till seger. Stefan blev fyra och David Bit-Narva slutde på åttonde plats med 3 poäng, en prestation i nivå med hans rating. Alla resultat kan studeras på http://chess-results.com/tnr103481.aspx?art=4&lan=1&wi=821.

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Karlsson vann Salongernas Elotävling"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar