18jan2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Knapp seger mot Farsta

Rockadens första lag spelade sin fjärde match i Elitserien i lördags mot Farsta SK. Vi saknade våra svenska stormästare Erik Blomqvist och Lars Karlsson men var förstärkt av Bartosz Socko. Vi var ändå klara favoriter mot Farsta men visste att det brukade bli jämna matcher oss emellan.

Matchen började bra med klara fördelar för Erik Hedman och Felix Tuomainen. Felix tog första segern efter en övertygande insats och Erik vann också till slut. Remier för Theodor Kenneskog och Nicolaj Zadruzny följde och vi ledde med 3-1. Tyvärr hade Jonas Barkhagen hamnat fel i en taktisk slagväxling med Farstas etta, finska IM Tapani Sammalvuo, och då kändes det spännande igen.

Robert Bator vann ett imponerande parti och vi ledde med 4-2. Men det var nervöst tills Thomas Engqvist lyckades ta den nödvändiga halvpoängen som räckte till matchvinst. Bartosz Socko blev överraskande utspelat av Thomas Ernst men vi vann ändå med 4½-3½. Eftersom Lund spelade 4-4 mot Malmö ligger vi nu i ensam ledning i Elitserien med 8 matchpoäng.

Bland övriga matcher kan vi notera en tapper insats av andra laget mot ett ratingmässigt överlägset Burgsvik Alva (förlust med 3-5) och att tredje laget tog sin första seger borta mot Ervalla med 5-3. Alla resultat kan hittas här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Knapp seger mot Farsta"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar