25feb2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Lag-DM- etta, tvåa, tvåa och trea

För en vecka sedan avslutades Lag-DM för säsongen med sista ronden i Elitdivisionen. I ett tidigare inlägg berättade jag att Rockaden hade redan säkrat segern efter rond 4, och vi kunde spela avslappnat i sista ronden. Vi hade inte ett lika starkt lag som vanligt (tydligast kan det bevisas med faktumet att undertecknade platsade) men det hade inte våra motståndare Stockholms SS heller. De hade inget att spela för. Med en klar ratingfördel på varje bord vann Rockaden ganska komfortabelt med 9½-4½ även om Sällskapet fick in en del skrallar. Den viktigaste matchen spelades mellan Wasa och Kristallen. Wasa vann med 8-6 och hängde kvar i elitdivisionen på Kristallens bekostnad.

I division 1 var det seriefinal mellan Rockadens andra lag och Farsta. För att gå förbi dem behövde vi vinna med minst 9½-2½. Det var aldrig realistiskt med tanke på att Farsta hade ett mycket starkare lag på plats och de vann till slut med 8½-3½ för att ta Kristallens plats i elitdivisionen nästa säsong. Rockaden 2 slutade ändå på en hedrande andra plats.

I division 2 avslutade Rockaden 3 med en rafflande 5-5 match mot Bollmora- lagen var jämna på pappret och också över brädet som det visade sig. Seriens bästa lag Wasa 2 kunde slå Täby i sista ronden med 6-4 och därmed säkra segern och uppflynning til division 1. Rockaden 3 slutade på en väl godkänd andra plats, 2 matchpoäng efter Wasa 2.

Division 4 avslutades med en seriefinal då Södra SASS slog Tröjanska Hästen med 4-2 för att vinna serien. Rockaden 4 hade tidigare förlorat mot dessa 2 starka lag med 2½-3½, men slog Pjäsen i sista ronden med 4½-1½ för att säkra tredjeplatsen. Därmed tog alla våra 4 lag pallplatser den här säsongen. Starkt gjort av framför allt våra lagledare Jonas Sandbom (som har hand om lag 1, 2 och 4) och Jimmy Bast (tredje laget). Särskilt Jonas får slita hårt för att få ihop lag nästan varje vecka, han förtjänar en eloge. Alla resultat kan man hitta på Stockholms Schackförbunds speciella sida för Lag-DM, http://www.stockholmsschack.se/lagdm.asp.

Diskussion

En kommentar till "Lag-DM- etta, tvåa, tvåa och trea"

  • Stefan Bryntze skriver:

    Grattis Rockaden 1
    Utmärkt lag-uttagning av Jonas Sandbom

    Mycket bra att så många av Elit spelarna kunde ställa upp.
    Men även bättre lag-spel av alla, få snabba partier och när det förekom var det i regel vinster, förlust partierna var långa och hårt kämpade.

Lämna en kommentar