29okt2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Lasse Karlsson vann DM i snabbschack

I söndags spelades Stockholmsmästerskapet i snabbschack på Salongerna. Tyvärr dök endast 14 spelare upp men det var ändå ett starkt startfält med GM Lars Karlsson, IM Thomas Engqvist (bägge rockadare) och 4 andra spelare med över 2200 i rating. Efter 5 ronder delade Lasse ledningen med Jan Lundin (som hade vunnit deras inbördes möte) på 4/5, en halva före Thomas Engqvist och Vesa Heinola. I rond 6 vann Lasse medan Thomas slog Jan Lundin. Det betydde att Lasse ledde ensam med en halva före Thomas och Vesa inför sista ronden. Alla i toppen vann i sista ronden och Lasse slutade på 6/7 med Vesa och Thomas på 5½. Thomas blev trea efter särskiljning. Alla resultat hittar du på http://www.chess-results.com/tnr83902.aspx?art=1&rd=7&lan=6&fed=SWE&turdet=YES

Lasse kunde tyvärr inte vara med i Klubbmästerskapet, vilkas högsta grupp M1 började i fredags. Vi har samlat ihop ett bra startfält med 3 IM (Erik Blomqvist, Robert Bator och Thomas Engqvist) och 2 andra spelare över 2300 i rating (Jacob Henriksson och Theodor Kenneskog) som kommer att kämpa om titel som klubbmästare.

Att bedöma av fredagens partier blir det en hård kamp. Erik Blomqvist hade vit mot Thomas Engqvist och pressade honom hårt. Ett tag var Erik 2 bönder över men hade en dålig bondestruktur. Thomas försvarade sig starkt och lyckades till slut utjämna och de enades om remi. Theodor Kenneskog hade offrat bonde som vit mot Robert Bator. De avvecklade till ett damslutspel där det verkade svårt för Robert att utnyttja sitt övertag. Han gjorde ett vågat beslut att ge tillbaka bonden för att komma fram med kungen. Det lyckades när Theodor inte hittade bästa försvar och Robert vann ett spännande slutspel. Nästa rond spelas den nionde november.

Diskussion

Inga kommentarer till "Lasse Karlsson vann DM i snabbschack"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar